Ernesto Valverde, entrenador de l'Athetic

Pla B de l'Athletic de Bilbao al Celta de Vigo

Ernesto Valverde cerca central

Pocs 'peròs' li podem posar a la temporada de l'Athletic Club. Han conquerit la Copa del Rei i n'han certificat el retorn a l'Europa League. Tot i això, Ernesto Valverde sí que ha trobat un punt feble a la plantilla que li agradaria reforçar de cara al proper curs.

El tècnic basc considera que cal un altre central per poder tenir quatre defensors en nòmina. I no vol un qualsevol, sinó que en busca un que pugui ser titular als seus esquemes cada cap de setmana. En aquest ordre d'idees, va transcendir que l'Athletic intentaria emprendre el fitxatge d'un vell conegut, Aymeric Laporte.

Tot i això, sembla que la temptativa de l'entitat bilbaïna no ha fet efecte i, de moment, l'Al-Nassr no ha acceptat la proposta. Per això, als despatxos de San Mamés ja estan valorant altres possibles alternatives. I una de les que més agraden és la d' Unai Núñez.

El curiós cas d'Unai Núñez

El Celta de Vigo haurà de pagar 7 milions d'euros aquest estiu a l'Athletic Club pel fitxatge d'Unai Núñez. Tots dos clubs van acordar el 2022 que, si la cessió es prorrogava també per a la temporada 2023/24, els gallecs tindrien aquesta opció de compra obligatòria. I el juny del 2023, van decidir executar aquesta possibilitat; per tant, ara els toca pagar.

Tot i això, Unai Núñez és ara un dels candidats a retornar a l'Athletic Club i podria produir-se una situació força peculiar. El defensa de Portugalete podria abandonar el Celta just al mateix estiu en què els gallecs pagaran 7 'quilos' per aconseguir els seus serveis. I ho faria per jugar a l'equip que rebrà aquesta suma.

En tot cas, l'opció d'Unai Núñez la tenen guardada els bascos per si finalment no aconsegueixen incorporar Aymeric Laporte. És el 'pla B' d'Ernesto Valverde per reforçar la defensa. L'actual jugador del Celta va disputar 37 duels el curs passat com a celeste, amb 1 gol i 1 assistència a favor seu.

En la seva longeva aventura prèvia al primer equip de l'Athletic, va participar en 116 duels. Un aspecte a destacar d'Unai Núñez és que, tot i ser un jugador contundent, mai no ha rebut una cartolina vermella, ni al Celta ni a l'Athletic.