Jugadors del Castelló celebrant l´ascens

Lluita desigual entre el Castelló i l'Athletic de Bilbao per un central

Tots dos equips volen incorporar el mateix defensa

El CD Castelló ha aconseguit l´ascens a Segona Divisió. Després del descens a l'extingida Segona B a la temporada 2009/2010, torna a la Divisió de Plata. I ho fa després de fer una excel·lent temporada i de jugar a un gran nivell. És per això que el club treballa per reforçar la plantilla i aconseguir la permanència a la Lliga Hypermotion.

Una de les carpetes més importants és a la defensa. Els castellonencs s'han fixat en un altre jugador de la mateixa categoria, a Aitor Córdoba, que juga a la posició de central i que milita actualment al Burgos. Té contracte fins al 2026 i segons el portal Transfermarkt, que valora el preu de tots els jugadors, està taxat a 1,20 milions d'euros. Als seus 29 anys, té molta experiència a Segona Divisió.

El CD Castelló no està sol

El club valencià no està només en aquesta batalla. L' Athletic Club també ho vol i es preveu una lluita desigual. Els bascos són un club històric de Primera Divisió amb FC Barcelona i Reial Madrid, ja que tots tres mai han baixat a Segona Divisió. A més, com és lògic, els castellonencs no poden competir a nivell econòmic ni institucional amb els lleons.

De moment no es coneixen arribades importants al CD Castelló . Sí que sabem els jugadors que tornen de cessió, com el porter Pablo Garcia, que acaba el seu vincle amb el Torrent. Carles Salvador, que torna després de disputar una temporada amb la CE Sabadell. El mateix passa amb Adrián Fuentes, que torna després d'acabar el vincle amb la CD Lugo.

Al capítol de baixes també coneixem alguns noms que no seguiran, sigui perquè finalitzen contracte com Borja Granero, Lars Veldwijk, Gervane Kastaneer, que estan actualment sense equip o Haris Medunjanin, que ha decidit retirar-se.

Les dades més importants d'Aitor Córdoba

El central va començar la seva carrera esportiva al Leioa Juvenil A i després va pujar al primer equip, al Leioa. El 2019 va fitxar pel Burgos, equip amb què encara està jugant a un gran nivell. Entre Lliga i Copa aquesta temporada ha jugat 44 partits, fet que implica que ho ha jugat pràcticament tot. No ha fet gols ni tampoc ha donat assistències per la seva posició de central. Ha jugat un total de 3.754 minuts durant tot el curs.

Temporada increïble del CD Castelló

El CD Castelló ha quedat primer del Segon Grup de la Primera Federació, amb 26 victòries, 4 empats i 8 derrotes. 74 gols a favor, sent l'equip més golejador i 35 en contra. Sens dubte, són números d'equip guanyador, que han contribuït a aconseguir l'ascens.