Jugadors del Celta abans d'un partit

El Leganés torpedina un objectiu del Saragossa al Celta de Vigo

Una altra decepció al mercat de fitxatges per a l'elenc aragonès

Amb la temporada regular ja liquidada i havent acabat lluny dels llocs playoff, el Reial Saragossa ja està plenament submergit en les tasques de confecció de la plantilla. La temporada que ve ha de ser la que definitivament aconsegueixin el tan anhelat retorn a Primera. O aquest, si més no, és el gran objectiu.

Per això, als despatxos de La Romareda han començat a elaborar un full de ruta, tenint en compte les posicions que han de ser reforçades i quins futbolistes poden encaixar. Una és, sens dubte, la del centre del camp. Per enfortir-se a la medul·lar, el Reial Saragossa havia pensat en un dels seus fills prodigis, Ander Herrera.

El veterà futbolista, tot i això, va decidir finalment renovar amb l'Athletic i ja no és una opció. Després de conèixer la seva negativa, els directius aragonesos van intentar aconseguir la cessió de Carlos Dotor, del Celta. I, encara que l'acord semblava estar molt avançat, alguns mitjans garanteixen que tampoc no es farà efectiu, ja que el jove futbolista té un acord amb un altre equip, el Leganés.

Carlos Dotor Real Saragossa o Leganés?

A Balaídos tenen moltes esperances posades en Carlos Dotor. El madrileny, de 23 anys, va abandonar el filial merengue l'estiu passat després que el Celta pagués 4 milions d'euros a Florentino Pérez. En aquesta primera temporada com a jugador celeste no ha pogut gaudir de tots els minuts dels que li hagués agradat.

I ara, de cara al curs que ve, el tècnic celtinya, Claudio Giráldez, no pot garantir-li tenir gaire protagonisme. Per això a Vigo han decidit que la millor opció serà buscar-li un equip on pugui jugar la 2024/25 a manera de préstec. I, davant d'aquesta tessitura, el Reial Saragossa s'havia postulat com l'opció més favorable.

Tot i això, en els últims dies s'ha sumat a la llista el Leganés. L'opció pepinera convenç més Carlos Dotor, ja que retornaria al seu Madrid natal i podria jugar a Primera. L'elenc del sud de la capital, a més, garanteix poder disposar de molts minuts; i aquesta era una condició sine qua non perquè el Celta acceptés la cessió.

Amb 1,80 metres d'alçada, Carlos Dotor és un futbolista que abasta normalment la posició de pivot. Es va criar a la pedrera del Reial Madrid i tanta estima el tenien a La Fábrica que Florentino, quan va acordar la venda, es va quedar amb el 50% dels seus drets i va incloure una opció de tempteig.