Muntatge amb Míchel, entrenador del Girona FC, a primer terme i l'estadi de Montilivi al fons

Què perd el Girona no incorporant Luciano Rodríguez?

El conjunt català finalment va desestimar el fitxatge

Per reforçar l'equip de cara a l'especial temporada, el Girona va decidir incorporar-hi Luciano Rodríguez. Aquest extrem uruguaià de 20 anys milita al Liverpool de Montevideo i és considerat com un dels jugadors més prometedors del panorama sud-americà.

L'últim any i mig, Luciano Rodríguez ha anotat 17 gols i ha repartit 4 assistències en 56 partits, 46 com a titular. A més, fa un any va ser campió del món sub-20 anotant ell el gol del triomf a la final contra Itàlia, al torneig preolímpic que es va disputar a principis d'aquell any va anotar 5 gols en 4 partits i el Sud-americà sub-20 de gener del 2023 va anotar 5 gols en 9 partits.

El Girona estava disposat a llençar la casa per la finestra i volia pagar 15 milions d'euros, convertint-lo en el fitxatge més car de la història de l'entitat. El fitxatge estava pràcticament tancat, de fet, el club català i l'uruguaià ja havien intercanviat els documents definitius i s'esperava que s'oficialitzés el traspàs a mitjans de juny.

Però, a última hora, el grup brasiler que representa a l'extrem va canviar en darrer moment alguna condició del contracte i, a poc a poc, les relacions es van anar refredant, fins al punt, que el fitxatge es va trencar definitivament.

Comparat amb Mbappé

Des d'Uruguai, se'l compara amb Mbappé, atès que és elèctric, ràpid, amb bon un contra un, desvergonyit i amb gol. Luciano Rodríguez és un extrem dret que pot fer de fals davanter centre, encara que se sent més còmode a la banda per poder fer la diagonal cap a dins i xutar. Un dels seus punts forts és el xut extraordinari des de la llarga distància gràcies al que ha aconseguit diversos gols de bella factura. També és important esmentar que és un especialista en majúscules en llançaments de faltes.