Ronald Araujo, defensor del Barça

Ronald Araujo, es queda o se'n va?

El central uruguaià segueix sense fer declaracions clares sobre el tema

Ronald Araujo va arribar al filial del club blaugrana fa uns sis anys com un complet desconegut que deixava el seu club actual, Boston River, per fer el gran salt a Europa de la mà d'un gegant històric però des d'aleshores la seva progressió ha estat meteòrica.

El seu rol a l'equip

El defensa uruguaià ha estat un pilar indiscutible en l'alineació tant per a Xavi com per a Koeman que han comptat amb ell en tot moment fins que s'ha convertit en un dels millors centrals de perfil corrector del món. Un perfil que és extremadament necessari en un sistema de joc com el que porta a la pràctica el Barça, ja que a causa de la pressió realitzada al camp rival i amb la seva línia avançada provoca moltes situacions en què el rival intenta agafar l'esquena als defenses culers, tenint molts metres de camp obert per córrer, cosa que converteix el perfil corrector en un imprescindible.

A més, Araujo no només s'ha convertit en un jugador clau dins del camp sinó que també fora d'ell, cosa que s'ha traduït que des de la temporada 23/24 és un dels capitans del club, cosa que demanava gran part de la afició des de fa temps la qual el té en gran estima i és un dels jugadors de la plantilla que més afecte rebia per part dels aficionats.

Dubtes en el futur

És per això últim que molts van ser els sorpresos quan van començar a sonar certs rumors sobre la seva sortida al Bayern, cosa que no sembla que siguin només rumors ja que em consta que el representant del jugador va tenir contactes i va escoltar ofertes d'altres clubs durant els últims mesos entre els quals es troba el club alemany esmentat anteriorment.

En aquest punt tenim dues versions diferents de la història, des del club es creu que el jugador no té molt clar seguir al Barça i que està forçant per aconseguir un contracte important, cosa que podria portar a la seva sortida si no aconsegueix obtenir el contracte que desitja, i de l'altra banda, des de l'entorn del jugador es creu que el club no està posant un gran esforç a retenir-lo pel fet que la seva sortida podria ser una de les vendes que desbloquegi la possibilitat de fer fitxatges competitius aquest estiu com a Nico Williams. I no només això, sinó que la posició de central és una de les posicions més poblades i més ben cobertes del FCBarcelona.

Negociacions per a la renovació

Durant aquests últims mesos s'han produït diverses reunions per tractar la seva renovació però sense arribar a cap acord o cap indicatiu que ens porti a creure que està a prop de tancar-se, cosa que produeix una mica de temor al club, ja que el jugador acaba contracte a 2026. Si s'allarga aquesta situació sense solució, només li quedaria dues opcions obertes que serien una sortida a l'estiu del 2025 on no es podrien treure més de 40-50 milions en una venda o, encara pitjor, que sortís lliure el 2026.

Gir de guió

Fa pocs mesos, es veia molt complicat que el central uruguaià seguís durant la temporada que ve al Barça, però després de certs successos ja no es veu una cosa impossible. El primer és el canvi de banquetes al Bayern.

Després d'una temporada per a l'oblit del club bavarès on van perdre la Bundesliga contra el Bayer Leverkusen de Xabi Alonso, cosa que no passava des de fa més d'11 anys, amb la seva derrota a semifinals de Champions contra el Reial Madrid en els últims minuts i finalment , la seva eliminació de la Pokal davant un club de tercera divisió alemanya, van desembocar en la destitució de Tuchel qui era el príncipal valedor d'Araujo en el club alemany. El seu substitut ha estat Vincent Kompany qui ara mateix compta amb fins a 7 centrals entre els quals troben Ito, De Ligt, Upamecano o Kim Min Jae.

Mentre que per altra banda, trobem un problema recent que és la seva lesió. Durant els quarts de final de la Copa Amèrica, Ronald Araujo va haver d'abandonar el terreny de joc a causa d'uns problemes musculars i aquest matí hem pogut saber que la seva lesió el podria allunyar dels terrenys de joc durant un temps proper a 2 mesos. Això faria que certs clubs de la Premier es replantegessin la seva contractació.

Hi ha certa part de l'afició que ha perdut l'afecte que tenia per Araujo, però després d'aquests darrers mesos caldrà tornar a reunir-se, ara mateix hi ha un raig d'esperança que fa pensar que la renovació és més possible del que era fa un temps i no són pocs els que veuen aquesta situació amb un cert optimisme.