Rafa Benítez i la plantilla de l'Espanyol

Pànic al RCD Espanyol: El jugador que li vol birlar el Celta

Diversos equips de LaLiga planegen fitxar una de les grans figures periques si els blanc-i-blaus no aconsegueixen l'ascens

La 2023/24 resulta una campanya molt més complexa del que en principi s'esperava que fos per a l'Espanyol. L'elenc català té, de lluny, la millor plantilla de tota la Lliga Hypermotion, però, així i tot, no són capaços de convertir el seu poder en resultats positius. Encara que habiten actualment a la tercera posició, les sensacions no són tan convenients com haurien de ser.

I és que, com ja va passar fa un parell d'anys, l'objectiu principal dels blanc-i-blaus era que el seu pas per la segona divisió fos el més efímer possible. De fet, en les dues ocasions que han baixat a la lliga de plata, han tornat a pujar a LaLiga l'any següent. I aquesta temporada, encara que estan ficats de ple a la baralla, no acaben de despuntar.

El modus operandi dels directius durant l'estiu passat va ser clar: mantenir les peces claus de l'equip i fitxar jugadors talentosos. Per això, encara que se'n va anar algun emblema del club com Sergi Darder, Fran Garagarza va posar el fre a altres jocs com Martin Braithwaite. El danès va insistir a anar-se'n, però el director esportiu no s'ho va permetre.

De fet, l'atacant va arribar fins i tot a declarar-se en rebel·lia i va abandonar la concentració periquita a Marbella durant la pretemporada. Tot i això, es va acabar calmant la situació i Braithwaite va assumir que havia de seguir vestint la blanc-i-blava. Ara, però, davant de la possibilitat de no aconseguir l'ascens, el danès torna a contemplar amb ànsia una sortida.

Celta i altres equips de LaLiga, a per Braithwaite

I són precisament les males sensacions de l'Espanyol les que han empès equips com Celta, València o Sevilla a mostrar interès a Martin Braithwaite. Els periquitos, encara que encadenen quatre duels seguits sense derrota, vénen d'empatar al camp d'un equip que resideix als llocs de descens. És cert que són a un únic punt de l'ascens directe, però els blanc-i-blaus no convencen.

L'Espanyol està sobrevivint gràcies a petits detalls, com l'imperial talent de Martin Braithwaite. El danès ja suma 18 gols i 1 assistència en els 28 duels que ha disputat a la Lliga Hypermotion aquest curs. És, de fet, el màxim golejador de la competició i el futbolista que menys minuts requereix per veure porta , 137.

Martin Braithwaite - Underrated Striker | 2024

Per això, donat el seu enorme nivell aquesta temporada als seus 32 anys, es veu preparat per fer un pas més en la seva carrera. Celta, València i Sevilla estan a l'aguait i al danès li motiven les tres opcions. El club que més fort està apostant per ell és el vigués.

La sortida de Cornellà serà molt més senzilla per a ell si finalment l'Espanyol no aconsegueix l'ascens. En aquest cas, a Fran Garagarza i companyia no els quedarà cap altra que assumir que el seu futbolista vol marxar. Però, això sí, si aconsegueixen pujar a primera, faran tot el possible per retenir la seva gran figura.