Jugadors de la SD Amorebieta celebrant un gol a la temporada 2023/24

L'Oviedo aprofita el descens de l'Amorebieta i s'emporta un dels seus jugadors 'top'

Era vox populi i l'equip 'carbayón' ja ho ha fet oficial

Des d'abans fins i tot que disputés el playoff d'ascens, en què el Reial Oviedo va arribar fins a la final, ja se'n coneixia el fitxatge. Molts clubs de Segona li anaven darrere i li van enviar les seves respectives ofertes de contractació, però finalment Kwasi Sibo s'ha decantat per l'elenc asturià. Tanta ambició li suposa aquesta nova aventura que fins i tot setmanes abans de fer-se oficial el seu fitxatge, quan l'equip de Luis Carrión disputava la promoció, el futbolista va compartir una imatge a les seves xarxes socials amb la carcassa de l'Oviedo i un missatge: "Agraït, la glòria espera”.

El futbolista ghanès ha disputat les dues últimes temporades a l'Amorebieta. Amb l'equip basc es va consagrar com una de les peces fonamentals per a la consecució de l'ascens a Segona a la 2022/23. I aquest any també ha estat un jugador importantíssim en la seva primera temporada al futbol professional, encara que la SDA no ha aconseguit la permanència.

La seva vinculació contractual amb l'Amorebieta va vèncer el 30 de juny del 2024 i, davant la gran quantitat d'ofertes de la divisió de plata que va rebre, va decidir no renovar. Ara, doncs, ha pogut arribar lliure al Reial Oviedo, que no ha hagut d'invertir ni un euro en un centrecampista defensiu d'àmplia presència en el verd.

Pulmó per a la medul·lar carbayona

A la 2023/24 ha pogut disputar 40 duels amb l'Amorebieta a la Lliga Hypermotion, veient porta fins i tot en una ocasió. Titular indiscutible, ha demostrat tenir el nivell suficient per merèixer continuar a Segona.

Kwasi Sibo destaca pel seu gran portent físic i la seva fortalesa en les accions defensives, mostrant-se sempre impertèrrit. Incansable, és capaç d'estar sempre on l'acció demana.

Amb el Reial Oviedo ha signat durant dues temporades, fins al juny del 2026, i serà la seva quarta experiència al futbol espanyol, encara que només la segona en el professional. Abans havia passat a mode de préstec per la UD Eivissa a Segona RFEF quan pertanyia al Watford. I després, abans de fitxar per l'Amorebieta, va passar un curs al Betis Esportiu (Primera RFEF).

La idea, segons ha anunciat el club al comunicat oficial, és que comenci la pretemporada amb la resta de companys el 15 de juliol. Això sí, encara queden per executar-se les proves mèdiques pertinents.

En aquests moments, doncs, el Reial Oviedo compta amb una nòmina de sis centrecampistes: Colombatto, Santi Cazorla, Seoane, Àlex Cardero i Yayo, a més de Kwasi Sibo.