Mika Faye, possible venda del Barça

VÍDEO: Gir total amb Mika Faye al Barça

El Porto estava disposat a apostar molt fort per ell

Mika Faye va ser una de les grans apostes del Barça l'estiu passat, quan Joan Laporta va invertir 1,5 milions d'euros al fitxatge. Els directius culers van guanyar una àrdua batalla amb el Chelsea, que també estava apostant molt fort per ell. Tot i això, malgrat que Xavi li ha donat l'oportunitat de debutar molts joves talents, inclosos centrals, com Pau Cubarsí, Mike Faye no ha comptat amb la confiança de l'egarenc.

La realitat és que el defensor camerunès no ha pogut disputar ni un sol minut amb el primer equip. I això no ha agradat res al jove futbolista. De fet, els primers rumors d'aquest estiu el posicionaven a l'òrbita del Porto, que estava disposat a pagar 15 milions més variables.

I la premsa especialitzada actualment del Barça ja donava per fet que Mika Faye sortiria; principalment, perquè aquest dineral suposaria una molt bona notícia per a la salut financera del club. Tot i això, una informació del Mundo Deportivo garanteix que finalment el senegalès es quedarà al Barça. Això passarà perquè Hansi Flick, el nou entrenador, el va estar analitzant a finals de la temporada passada i li agradaria comptar amb ell.

Deco, per la seva banda, també veu Mika Faye com un futbolista interessant de cara al futur a curt termini. I, per tant, prefereix evitar la seva sortida, per molt suculenta que fos l'oferta del club del nord de Portugal. I així ho han fet saber.

Les conseqüències d'aquesta decisió

Així doncs, la idea de Hansi Flick és comptar amb la presència de Mika Faye al primer equip. Per tant, es pot produir un overbooking a la parcel·la defensiva que requereix actuació. És a dir que, de manera inevitable, haurà de sortir algun dels centrals actuals.

Els que tenen més paperetes de sortir són Iñigo Martínez, per la poca participació, Ronald Araujo o Jules Koundé, pel seu enorme cartell. L'únic que té la seva presencial garantida al 100% el curs que ve al Barça és Pau Cubarsí, però amb els altres esperaran a veure què ofereix el mercat.

Andreas Christensen, malgrat la seva bona temporada, tampoc és intransferible i si arriba una bona oferta per ell, el Barça l'acceptarà. També cal tenir en compte la possibilitat que Jules Koundé segueixi exercint al lateral dret.