Jugadors de l'Osasuna durant un partit de futbol

El futbolista d'Osasuna que té opcions d'acabar jugant en un gran

Osasuna sempre ha tingut una bona pedrera

A les files d'Osasuna hi ha un jugador jove que està mostrant un grandíssim rendiment, Aimar Oroz. El mitjapunta navarrès de 22 anys va oferir un rendiment excel·lent la temporada passada, on es va fer un lloc als onzes d'Arrasate. De fet, sense ell no s'entendria la classificació a la Conference League, ja que va participar directament en gairebé un quart dels gols del seu equip . A més, va tenir un paper important a la Copa del Rei, on Osasuna va arribar a la final. Va acabar la temporada jugant 38 partits, 28 com a titular, marcant 3 gols i repartint 7 assistències.

Aquest any, continua tenint un rol força important i ha jugat els 16 partits que el quadro navarrès ha disputat fins ara. És el tercer futbolista que més minuts ha disputat aquesta temporada, 1.244, només darrere dels defenses centrals David García i Catena. Només es va perdre 196 minuts des que va començar la campanya i va disputar un 86,3% dels minuts. Oroz, que és un jugador molt tècnic i amb molt bona conducció, va ser un dels jugadors revelació de la temporada passada i aquesta podria ser la de la seva consolidació.

El jugador va debutar amb Osasuna, el maig del 2019, quan l'equip navarrès jugava a la segona divisió, però no va ser fins a la temporada passada quan es va establir amb el primer equip. L'estiu passat, Oroz va ser finalista de l'Europeu sub-21 amb Espanya. Va tenir un rol secundari, tot i gaudir de minuts en tots els partits.

Les intencions d'Aimar Oroz

A causa del seu nivell, diversos equips ja el van darrere. Això sí, Oroz ja ha dit públicament que el seu desig és continuar vestint la samarreta de l'equip navarrès durant molts anys més. De fet, tant el representant del jugador com el club ja estan en converses per poder estendre el seu contracte, tot i que l'estiu del 2022, és a dir, fa un any i mig, en va firmar un fins al 2026.

Tal com va apuntar el director esportiu d'Osasuna, Braulio Vázquez, la intenció del qual és que Oroz es pugui quedar durant molts anys al club i que es pugui convertir en el jugador de referència. Des de Pamplona hi confien moltíssim, de fet, ja li han entregat el dorsal 10, propietat del mític Roberto Torres, que el gener passat se'n va anar a la lliga de l'Iran de la mà de Foolad Khuzestan. Roberto Torres ha jugat més de 350 partits a les files d'Osasuna i ha passat tota la vida vestint la samarreta de l'equip, de fet és el tercer jugador amb més partits de la història del club.

El seu futur a la Selecció espanyola

A banda d'Osasuna, Aimar Oroz també està cridat a ser un dels jugadors més rellevants en el futur de la selecció espanyola. De moment, el futbolista d'Osasuna no és un dels principals candidats a ser convocat per la selecció absoluta, però és evident que si continua mostrant aquest nivell podria anar ben aviat. Això sí, al migcampista el podríem veure el proper mes d'agost a París jugant amb la selecció espanyola sub-23 els Jocs Olímpics. Haurem d'estar molt atents al 10 d'Osasuna, que, clarament, té una projecció molt gran. Caldrà veure si decideix fer gran part de la seva carrera a El Sadar i convertir-se en una llegenda o decidirà signar per un equip més poderós econòmicament i esportivament.