Carlo Ancelotti en roda de premsa i de fons futbolistes de la Reial Societat

El crac de la Reial Societat que interessa el Reial Madrid

El Reial Madrid es planteja un fitxatge de nivell top

Mikel Oyarzabal entra als plans del Reial Madrid de cara a rejovenir i reforçar la seva plantilla. És clar que la Reial Societat no està disposada a perdre una de les seves estrelles, però des del Santiago Bernabéu segueixen de prop els passos del jove talent de 26 anys. La seva versatilitat en jugar com a extrem esquerre sorprèn, a més que és capaç d'acomodar-se a altres posicions ofensives sense cap problema. El que sí que manté en cada cas és la capacitat de generar inestabilitat en la línia defensiva rival i ser un jugador desequilibrant.

Però no només Oyarzabal és al radar de Florentino Pérez. Per tal de voler sang nova a l'equip merengue, ja se senten noms com Bryan Zaragoza, Nico Williams, Yeremi Pino i Dani Olmo, que estan a la llista de desitjos del club de cara al 2024. En aquest projecte, ja van fitxar altres talents com Jude Bellingham o Fran García. Tot i això, potser un dels més grans obstacles que haurà d'enfrontar al Reial Madrid ve del costat financer. Després de tot i com es recorda, Oyarzabal manté contracte amb la Reial Societat fins al 30 de juny del 2028. Això vol dir que el conjunt blanc haurà de pagar una quantitat gens insignificant de diners si vol concretar el fitxatge de l'estrella dels txuri urdin. La Reial no baixaria de 50 o 60 milions d'euros.

El Reial Madrid valora els números d'Oyarzabal

És lògic. Des del seu debut, Oyarzabal ja ha jugat més de 300 partits defensant els colors de la Reial Societat. A més, és el capità de l'equip, i per això no és un jugador que la directiva pensi vendre amb facilitat. Mikel Oyarzabal, el destacat extrem esquerre i capità de la Reial Societat, ha estat i és un jugador clau al seu equip. A la temporada 2023/2024, Oyarzabal ha jugat 14 partits, amb 949 minuts al camp, marcant 7 gols i brindant 1 assistència. La seva taxa de conversió de xuts a porta és notable, situant-se en un 29.17%. A nivell defensiu, ha guanyat 37 duels aeris i 54 duels directes amb altres jugadors, mostrant així la seva capacitat tant en atac com en defensa.

El seu rendiment ofensiu és especialment excel·lent, amb una qualificació de 98.55 a l'índex 1vs1, que mesura el rendiment del jugador basat en un complex algorisme. Això, juntament amb la seva habilitat per jugar en múltiples rols ofensius, el converteix en un candidat atractiu per al Reial Madrid, que ha estat buscant adquirir joves talents per facilitar la transició entre generacions i “espanyolitzar” la seva plantilla.

Com encaixaria Mikel Oyarzabal en el joc del Reial Madrid?

L'adaptació tàctica del futbolista basc al Reial Madrid dependria de diversos factors. Atesa la seva versatilitat i la capacitat de jugar en diferents posicions ofensives, podria encaixar bé a l'esquema tàctic del Reial Madrid, que sovint requereix flexibilitat en els jugadors d'atac. La seva experiència i lideratge com a capità de la Reial Societat també afegirien valor al vestidor del Reial Madrid. A més, la seva capacitat per mantenir un alt rendiment tant a LaLiga com a la Champions League, demostra la seva habilitat per actuar als escenaris més exigents, un requisit clau per a qualsevol jugador del Reial Madrid.