Joan Jordan, jugador del Sevilla

Les opcions de Joan Jordán per a la temporada 2024/2025

La temporada del centrecampista gironí ha transcorregut sense pena ni glòria

No ha estat un curs gens senzill per al Sevilla FC. Els andalusos fa uns quants anys que no acaben de despuntar a LaLiga i fins i tot ens hem acostumat a veure'ls més a prop del descens que de llocs europeus últimament. Per això, farts de la situació, es preveu un estiu de reestructuració de plantilla.

Això implica que aquells futbolistes que no han estat a l'altura de les expectatives hauran de sortir del Sánchez-Pizjuán per deixar lloc a noves apostes. I García Pimienta, nou tècnic del Sevilla, ve disposat a crear un projecte guanyador que retorni els sevillans a la zona noble. I, en aquest ordre idees, un dels jugadors que més números té de sortir és Joan Jordan.

El migcampista català ha passat totalment desapercebut aquesta temporada, en què ha sumat més minuts de banqueta i infermeria que sobre el verd. De fet, Joan Jordan amb prou feines ha jugat 8 partits a LaLiga, participant en tan sols l'11% dels minuts. Són únicament 378 minuts, on no ha aconseguit produir ni assistir en cap gol.

Els plans de Joan Jordan

Sabent que no entra en els plans de García Pimienta per al pròxim curs, Joan Jordan ja està valorant les seves alternatives de futur. Té contracte amb el Sevilla fins al 2027, així que no podrà sortir de forma gratuïta, encara que els de Nervión tampoc no pretenen posar-se gaire exigents malgrat haver pagat 14 milions per ell el 2019.

Davant d'aquesta tessitura, l'opció prioritària de Joan Jordan, tal com apunten algunes fonts, és retornar allà on tot va començar, l'Espanyol. Això sí, sempre que els periquitos aconsegueixin l'ascens a Primera. En aquest cas, els de Cornellà oferirien al Sevilla una cessió d'un any amb una opció de compra d'uns 3 milions.

Si això no s'acaba produint, altres mitjans asseguren que el centrecampista compta també amb les propostes de Real Valladolid i Deportivo Alavés. Joan Jordán va vestir també la carcassa de l'elenc val·lisoletà a mode de préstec la 2015/16, quan encara pertanyia a l'Espanyol. Més tard, del 2017 al 2019 vestiria la blaugrana de la SD Eibar.

Així doncs, a l'entorn periquito són conscients que l'ascens té premi doble. Si ho aconsegueixen, podrien recuperar un dels millors centrecampistes que han passat pel RCDE Stadium en els últims anys. Joan Jordán va arribar el 2011 a Barcelona per jugar amb el Juvenil A de l'Espanyol i va anar pujant de mica en mica fins a debutar amb el primer equip i viure moltes experiències fins al 2017.