Bryan Gil, atacant espanyol del Tottenham

L'opció de Bryan Gil per tornar a la lliga espanyola

L'atacant gadità s'ha cansat de no tenir protagonisme al Tottenham

Bryan Gil fa anys que està submergit en un cercle viciós del qual ara sembla que ja n'està del tot fart. Somiava tenir una oportunitat al Tottenham, però la realitat és que cap dels tècnics que ha passat per la banca dels Spurs en els últims anys ha acabat de confiar-hi. I, per això, el gadità espera poder sortir traspassat al pròxim mercat estival.

El nom de Bryan Gil s'ha tornat protagonista absolut a totes i cadascuna de les últimes finestres de fitxatges. Fa uns anys es va postular com una de les perles més grans del futbol espanyol. Es va formar a la pedrera del Sevilla i en les seves aportacions puntuals amb el primer equip va cridar l'atenció de diversos clubs.

En les seves cessions a Leganés i Eibar en primera instància va acabar de corroborar el seu enorme potencial, i el Tottenham va apostar més fort que ningú per ell, pagant 25 'quilos' al Sevilla. Tot i això, mai no ha acabat d'adaptar-se a l'equip de Londres i ha anat acumulant cessions a la lliga espanyola.

Bryan Gil, de cessió en cessió

Tot just havien transcorregut sis mesos de la seva aventura als Spurs quan el gadità va marxar cedit per al segon tram de temporada al València. A Mestalla sí que va poder tornar a esprémer el seu talent i demostrar-li al món que és un atacant amb molta destresa.

I la temporada següent, la 2022/23, va seguir el mateix patró. Va intentar triomfar al Tottenham durant els primers mesos, no ho va aconseguir i va tornar cedit a LaLiga; aquesta vegada, al Sevilla. A l'estiu de 2023 tenia altres ofertes de préstec, però es va decantar per fer un darrer intent a l'equip de Londres.

L'arribada d'Ange Postecoglou obria una nova oportunitat per fer-se un lloc a l'equip anglès i volia aprofitar-la. Però, novament, s'ha tornat a repetir la història. Bryan Gil amb prou feines ha participat en 11 partits des de començament de temporada i no ha aconseguit anotar cap gol ni brindar cap assistència.

This is Why Sevilla Signed Bryan Gill - Skills Highlights

El canvi de rumb de Bryan Gil

Amb tot, l'atacant internacional amb Espanya ja s'ha cansat de la seva situació a Londres i ara ja està per la feina de buscar-se nou equip per al curs vinent. Això sí, aquesta vegada vol sortir traspassat. I, davant d'aquesta tessitura, de totes les ofertes que de moment té sobre la taula, la que més l'atreu és la de la Reial Societat.

El seu valor de mercat és de 16 milions d'euros i, encara que Andrea Levy és sempre un tipus dur en les negociacions, aquest estiu podria estovar la seva postura. Imanol Alguacil el vol per reforçar el seu atac; sobretot, tenint en compte que Take Kubo podria abandonar el club i deixar òrfena la demarcació d'extrem dret.

Bryan Gil acaba de fer els 23 anys i és encara molt jove. Sap que està a temps de reconduir el grisenc rumb que ha pres la seva carrera i li agradaria trobar un equip en què sí que apostin de debò per ell. A més, encara que és evident que no anirà convocat a l'Eurocopa, a l'horitzó treu el cap el Mundial del 2026 i al gadità li encantaria poder rebre la trucada del seleccionador.