Muntatge amb una imatge d'Imanol Alguacil en roda de premsa. A la dreta, una emoticona d'ombra blava d'home i un signe d'interrogació dins

Un 9 veterà com a opció per a la Reial Societat amb vista a la temporada 2024/2025

El conjunt txuri-urdin necessita més gol dels davanters

Alexander Sorloth estava cridat a ser el golejador de la Reial Societat aquesta temporada però al final del mercat de fitxatges se'n va anar en direcció al Vila-real. Això ha provocat que els gols en el conjunt txuri-urdin estiguin sent força repartits. Lidera la taula de golejadors de la Reial Societat Mikel Oyarzábal amb 8 gols. El segueixen Kubo amb 7 i més endarrerits Zubimendi, Merino i Brais Méndez amb 4. Tres futbolistes considerats centrecampistes. Umar Sadiq i Ander Barrenetxea, amb 3 gols a la Lliga cadascun, no han acabat d'estar a l'alçada.

Amb aquest panorama, és lògic que la Reial Societat es vulgui reforçar amb un davanter que asseguri gols la temporada que ve.

La Reial Societat vol un antic crac del Sevilla per a la davantera. Es tracta de Wissam Ben Yedder, de 33 anys. Des dels seus inicis al futbol sala fins a convertir-se en una estrella a la Lliga 1 i La Lliga, ha demostrat ser un davanter excepcional l'estil de joc i habilitats tècniques del qual li han permès destacar en cada etapa de la seva carrera.

Com juga?

Ben Yedder és conegut pel seu excepcional control de la pilota, agilitat i consciència tàctica, habilitats forjades als anys jugant futbol sala. Aquest bagatge li ha permès exercir-se amb una gràcia gairebé ballarina al camp, navegant a través de defenses amb un instint depredador. Es destaca per la seva capacitat per trobar espai a l'àrea penal i per la seva fredor davant de la porteria, convertint-lo en un dels davanters més temuts d'Europa. El seu baix centre de gravetat li dóna avantatge en espais reduïts, permetent girar ràpidament i disparar amb les dues cames.

BEN YEDDER SE CONVIRTIÓ EN HÉROE

El seu defecte principal

Ben Yedder va fitxar per l'AS Monaco l'agost del 2019 sota un contracte de cinc anys, després d'una destacada actuació a Sevilla, on es va consolidar com un dels màxims golejadors del club. A l'AS Monaco, ha continuat demostrant la seva vàlua, adaptant-se ràpidament i convertint-se en una figura clau per a l'equip. Aquesta temporada ha marcat 11 gols en 26 partits de la Lliga 1.

Tot i les seves nombroses fortaleses, una debilitat notòria en el seu joc podria ser la seva capacitat aèria, atesa la seva estatura (170 cm), cosa que pot limitar-ne l'impacte en situacions de joc aeri.

Com podria encaixar a la Reial?

L'adaptació de Ben Yedder a la Reial Societat podria ser molt interessant. L'estil de joc de la Reial, sota la direcció d'Imanol Alguacil, que emfatitza la possessió i la pressió alta, es podria beneficiar de les característiques de Ben Yedder.

La seva habilitat per obrir defenses tancades, combinada amb la seva efectivitat davant del gol, complementaria l'atac dinàmic de la Reial Societat. La seva versatilitat també li permetria encaixar en diverses formacions tàctiques, ja sigui com a punta o caient a bandes. El millor per a la Reial Societat és que el fitxatge podria ser a cost 0. Ben Yedder acaba contracte el proper 30 de juny. Això sí, s'haurà d'afanyar per evitar que un altre equip el fitxi.