Manolo González, entrenador periquito

L'entrenador del RCD Espanyol assenyala un jugador després del duel contra el Valladolid

Les opcions d'ascens directe es compliquen per a l'equip català

S'acosta el final de temporada i l'Espanyol continua sense ser capaç de fer el pas endavant que exigia l'escenari. Els periquitos han sumat set empats en els vuit últims xocs i ja s'han quedat molt lluny de l'ascens directe. Són, de moment, cinc punts, però el Leganés, segon, encara ha de disputar el partit corresponent de la jornada 39.

En la visita a terres val·lisoletanes, l'equip de Manolo González es va embutxacar un punt que resulta del tot insignificant. La necessitat d'haver sumat tres era imperial, ja que suposava arrabassar aquests punts i retallar-lo al que és ara líder de la Lliga Hypermotion. Tot i això, l'equip no es va mostrar tan resolutiu com ho hauria d'haver fet i va signar un partit una mica grisenc al feu del Reial Valladolid.

Això sí, a falta de joc, la polèmica va adquirir un protagonisme notori a la disputa del xoc. Algunes decisions arbitrals van desembocar en innombrables crítiques. Una d'elles, per exemple, és l'expulsió de Nico Melamed, que va rebre la segona cartolina groga per simular un penal; o així ho va interpretar Cordero Vega.

'Palo' de Manolo González a Nico Melamed

Si bé és cert que el tècnic periquito va considerar que "el tema arbitral té tela", també ho és que no està gens satisfet amb l'actitud de Nico Melamed. El '21' de l'Espanyol es va emportar la maledicència del seu entrenador per la seva decisió de simular un penal. "En partits d'aquesta mena no pots fingir un penal amb targeta groga. Ens hem quedat amb 10 i això condiciona tot el partit", deia.

Aquesta acció va passar al minut 65 del xoc i, per tant, l'equip visitant va haver d'afrontar les acaballes amb un home menys. Així i tot, a prop va estar d'aconseguir la victòria, ja que Pere Milla va tenir a les botes el gol de la victòria en el temps de descompte.

Amb tot, resten ara tres jornades en què els catalans es veuen advocats a mirar més cap avall que cap amunt a la classificació. Amb l'ascens directe ja pràcticament inabastable, l'Espanyol ha de mirar de tancar com més aviat millor la seva presència al playoff. Real Oviedo i Elx, tots dos fora, estan a quatre punts i es podrien posar a un si aconseguir una victòria en les seves respectives cites.

Això sí, malgrat la baixada en aquest segon tram de curs, Manolo González segueix veient el seu equip viu per a tot. “Si aquest equip fos mort, amb tot el que ha passat en aquest partit, l'equip s'hi hauria deixat anar. Aquest equip no és mort, està fotut”, deia.