Situació de partit entre el Real Valladolid i l'Espanyol

[FOTO]: La polèmica jugada que podria haver canviat el Valladolid-Espanyol

Un altre empat dels periquitos que complica l'ascens directe

Empat i Espanyol, dos conceptes esportius que aquesta temporada s'han tornat en sinònims impecables. Són 17 empats en els 39 duels disputats fins ara, colíder al costat del Llevant en aquest registre. Set d'ells s'han produït en els darrers vuit partits; cinc de manera consecutiva.

Amb tot, l'Espanyol ja es dista a cinc punts d'un Leganés que encara ha de jugar el seu xoc corresponent de la jornada i que marca els llocs d'ascens directe. Els pupils de Manolo González visitaven ahir Zorrilla per enfrontar-se al líder de la Lliga Hypermotion amb l'obligatori objectiu de guanyar per poder aspirar al premi màxim. Tot i això, el marcador no es va moure en cap moment i tot va acabar com va començar: zero a zero i amb el Reial Valladolid traient-li sis punts a l'Espanyol.

Això sí, la polèmica es va tornar a la inevitable protagonista de la cita. Diverses decisions arbitrals no van acabar de convèncer, especialment a la parròquia periquita. Una, sense anar més lluny, va passar una mica desapercebuda, però els aficionats de l'elenc català no van trigar a protestar a través de les xarxes socials.

Vermella a Masip?

Aquesta acció va passar quan amb prou feines havien passat deu minuts del duel. En un enviament llarg a l'esquena de la defensa val·lisoletana que Martin Braithwaite va intentar connectar, Jordi Masip va sortir amb ímpetu per impedir-ho. L'arquer català, en comptes de refusar l'esfèric, va decidir embutxacar-s'ho al pit; i ho va fer sobre la línia de l'àrea, fregant (o superant) la zona exterior.

Com s'aprecia a la imatge, el peu està trepitjant zona prohibida. Tot i això, no acaba de quedar clar si el contacte amb les mans es produeix dins o fora de l'àrea. Si hagués estat una acció considerada com a infracció, Jordi Masip hauria rebut la vermella directa i el Reial Valladolid hauria hagut d'afrontar 80 minuts de partit amb un home menys.

La realitat és que és una acció molt justa oberta a una infinitat d'interpretacions. Algun internauta contemplava que la pilota "està sobre la línia, es considera que la línia és dins de l'àrea" i instava a destinar les protestes a una altra polèmica acció. "Si hem de protestar, protestem el possible penal", deia, referint-se a la caiguda de Nico Melamed que va suposar la seva segona amonestació, i per tant expulsió, per suposada simulació.

En aquesta mateixa línia, un altre usuari de X deia: “Sóc periquito i discrepo. La pilota està sobre la línia”. Altres encara estiraven més el xiclet i criticaven més durament l'actuació arbitral: "Hauria d'haver expulsat sis jugadors, són penosos".

D'altra banda, alguns aficionats periquitos preferien destinar la crítica als seus jugadors i no als de groc. "¿Els àrbitres són culpables que no xutem a porta o que no fem tres passades també?", proclamava un altre tuiter.