Deco atenent periodistes

L'objectiu de Deco per al centre del camp acaba fitxant pel PSG

Al Barça se li escapa un altre futbolista

El FC Barcelona busca un centrecampista defensiu després del fiasco del fitxatge d'Oriol Romeu. El d'Ulldecona va arribar l'estiu passat procedent del Girona FC per 3'5 milions d'euros i el rendiment ha estat baix. Ha anat de més a menys i en alguns partits ha comès errors imperdonables. La seva presència ha disminuït i Xavi no ho té en compte en la seva 11 inicial. És molt difícil fer oblidar Sergio Busquets i de fet ja s'intuïa que Romeu no podria arribar al seu nivell però se n'esperava força més.

El principal objectiu de Deco, director esportiu del club català, era Luis Moscardo. El problema és que el PSG, amb molts més diners, s'ha avançat. El migcampista brasiler de 18 anys arribarà a París procedent de Corinthians per 20 milions d'euros. Això sí, el club francès ha decidit que el jugador es quedi al club carioca el que queda de la temporada. És un futbolista que més destaca per les característiques defensives que ofensives. És una aposta de futur.

Com juga el brasiler?

Gabriel Moscardo té com a principal habilitat llegir el joc. També destaca la seva capacitat per interceptar passades i protegir la defensa, cosa que el converteix en una presència crucial per mantenir l'estructura de l'equip. El seu estil de joc i la seva habilitat per iniciar atacs des de la part del darrere també li permeten donar suport a la construcció del joc del seu equip.

Moscardo va començar la seva carrera a Atleta Cidadao abans de signar amb l'acadèmia de Corinthians, i en només cinc anys, va progressar des de les files juvenils fins a un lloc regular al primer equip. Fins i tot a la seva edat, ha demostrat qualitats de lideratge, cosa que li va valer ser comparat amb el migcampista de l'Arsenal , Declan Rice, conegut per la seva capacitat per portar la pilota i complir els seus deures defensius.

Gabriel Moscardo - Full Season Show - 2023ᴴᴰ

A més, Moscardo és conegut per la seva visió de joc, passades precises i una determinació infrangible, cosa que ho fa un jugador complet i capaç de dictar el ritme al centre del camp. Tot i la seva joventut, també ha mostrat qualitats de lideratge, com quan va capitanejar l'equip sub-21 de Corinthians a la final de la Copa Mundial Juvenil de la FIFA, on va ser nomenat Jugador del Torneig.

Durant l'any 2023 va jugar 25 partits oficials. Va marcar 1 gol i va fer 1 assistència.

Altres opcions del Barça

En anar-se'n en orris l'opció Gabriel Moscardo, Deco ha de trobar un pla B. Lucas Bergvall és ara mateix el nou objectiu. El suec de només 17 anys ha estat aquests dies a Barcelona, però no se n'ha pogut concretar el fitxatge. Segons Fabrizio Romano, l'oferta de Joan Laporta és de 7 milions d'euros fixos i 3 de més variables. El Tottenham s'ha ficat i el fitxatge s'està complicant. A la recambra Aleix Garcia. Tot i que no juga exactament en aquesta mateixa posició, també és una opció dels blaugrana per al centre del camp.