De Jong, retirat en llitera després de la lesió patida al Bernabéu

Nova lesió de Frenkie de Jong: Quan tornarà?

El neerlandès va haver d'abandonar el terreny de joc abans del descans

Com si es tractés d'un cercle viciós encapritxat amb el malestar del Barça, Frenkie de Jong va tornar a caure lesionat al Clàssic. És la seva tercera lesió aquesta temporada, totes al turmell; ha hagut d'absentar-se ja en 14 partits. Amb tot, el Barça perd així un dels seus millors homes de la medul·lar, una peça clau en els esquemes de Xavi.

L'acció de la seva lesió va passar quan el descans ja treia el cap amb força per l'horitzó. En una pilota dividida, Fede Valverde arriba abans i colpeja l'esfèrica amb una exagerada força. Frenkie de Jong, que assumeix la derrota, intenta apartar el peu, però el colpeig de l'uruguaià impacta en ell i provoca una torçada del seu turmell, el mateix que s'havia lesionat anteriorment.

Des del primer instant, veient la reacció del jugador, tot tenia una pinta dolentíssima. De fet, el migcampista va haver d'abandonar el terreny de joc en llitera mentre es tapava la cara, afectada. El Santiago Bernabéu va tenir un bonic gest amb ell i els aficionats merengues el van acomiadar entre aplaudiments.

La gravetat de la lesió de De Jong

Tot i que encara no hi ha comunicat oficial ni informació encertada sobre l'abast de la lesió, és evident que el neerlandès es perdrà el que resta de temporada. Això sí, el que quedarà per determinar és de si arriba a l'Eurocopa o sí que també l'haurà de perdre per culpa del turmell.

Durant les pròximes hores, De Jong se sotmetrà a diverses proves mèdiques que acabaran d'especificar quina lesió en concret té i quin temps de recuperació necessita. Però, sens dubte, les sensacions no són les millors.

Per tant, el '24' culer no podrà estar disponible en els sis duels restants de lliga del Barça davant de València, Girona, Reial Societat, Almeria i Rayo Vallecano, en aquest ordre. Aquesta temporada ha disputat 30 partits en totes les competicions, aconseguint fins i tot anotar dos gols. El seu futur al Barça a partir del curs vinent encara no està garantit, ja que té diverses ofertes sobre la taula; així doncs, el Clàssic podria haver estat el seu últim partit com a blaugrana.