Ter Stegen en roda de premsa

Marc-André Ter Stegen esclata després del Clàssic

L'alemany va exercir de capità sobre el verd i en zona mixta

Fins i tot de les pitjors experiències es poden obtenir bons resultats. És evident que el barcelonisme sencer va abandonar Madrid ahir a la nit amb una decepció imperial al seu cos. Ho tenien tot de cara per vèncer al camp del seu etern rival, però, finalment, es van deixar remuntar a les acaballes.

Així i tot, i malgrat rebre tres gols, es va tornar a evidenciar que l'equip culer pot presumir de tenir un dels millors porters del món. Ter Stegen va ser determinant sota els pals i la seva gran destresa va impedir que el Reial Madrid pogués anotar més gols. Va realitzar un parell de parades de molt nivell en què va demostrar una capacitat increïble en la reacció.

I després, per acabar de rematar la bona actuació, va aparèixer en zona mixta i va exercir de capità davant dels mitjans de comunicació. L'alemany va deixar diversos titulars, alguns destinats a la crítica arbitral i d'altres a l'autocrítica.

Les declaracions de Ter Stegen

Una de les accions més determinants del Clàssic va ser el gol fantasma de Lamine Yamal. Cap càmera va poder captar amb claredat si la pilota sobrepassa la línia de forma total i tampoc s'ha implementat la tecnologia de l'ull de falcó, que hauria permès determinar-ho. Independentment de si és gol o no, el que ha aixecat més crítiques ha estat aquesta absència de recursos.

"Em sembla una vergonya que no trobin un angle per revisar el gol. Aquest món mou molts diners i no entenc que no hi pugui haver diners per implementar la tecnologia que tenen altres lligues", va proclamar, sense pèls a la llengua, l'alemany. Ter Stegen també es va referir al polèmic penal assenyalat sobre Lucas Vázquez: "crec que va ser intel·ligent, va intentar buscar-lo".

Però, encara que "l'àrbitre hi influeixi", com ell mateix va reconèixer, l'arquer també va tenir temps per a l'autocrítica. “Teníem tot a favor, però no ens vam poder emportar els tres punts. Ens hem de mirar a nosaltres mateixos, no hem estat a l'altura defensivament”, va al·legar.

A més, Ter Stegen lamenta l'actitud de l'equip: "No hem tingut la paciència i el control amb el marcador a favor i ells sempre poden trobar ocasions amb remats des de qualsevol lloc". “Això ens treu punts”, ha sentenciat.

Les dues dures derrotes que ha patit el Barça l'última setmana han de servir com a lliçó per afrontar el curs vinent amb més ambició. És evident que els catalans acabaran aquesta temporada en blanc, ja que el Reial Madrid ja es dista a 11 punts a LaLiga i estan eliminats a la resta de competicions.