Javier Tebas, president de LaLiga

Javier Tebas llença més llenya al foc pel gol fantasma

Al·lega que l''ull de falcó' no funciona tan bé com sembla

Està sent la temporada de les nits decebedores a Can Barça. Sense anar més lluny, en l'última setmana se'n van produir dos en només cinc dies. L'última, l'esdevinguda al Santiago Bernabéu després de tenir el partit a la butxaca i deixar-se remuntar a les acaballes del duel.

Això sí, com és habitual en les últimes cites entre Barça i Reial Madrid, la polèmica es va tornar en indubtable protagonista. Especialment, en una acció allà pel minut 29, quan una rematada de Lamine Yamal es va convertir en gol fantasma. La pilota sembla ser a dins quan Andriy Lunin la rebutja; el col·legiat, però, no va concedir el gol.

No ho va fer perquè, després de ser analitzat durant uns minuts a la Sala VOR, no es va trobar cap presa on es pogués determinar amb certesa si l'esfèric sobrepassa totalment la línia. I això, evidentment, ha generat una pluja de crítiques cap a LaLiga.

La comunitat demana 'ull de falcó'

Aquesta acció probablement no hauria estat carn de polèmica en cap de les altres quatre grans lligues del continent europeu. Totes elles disposen d'una tecnologia, coneguda com a 'ull de falcó', que avisa el col·legiat a través d'un rellotge de si la pilota entra o no a la porteria. El futbol espanyol, és clar, torna a demostrar estar als antípodes de la modernització.

No obstant això, lluny d'acceptar i assumir la crítica, el president de LaLiga, Javier Tebas, va optar per fer balons fora i defensar-se amb una polèmica publicació en el seu perfil de X. Hi comparteix captures de diverses notícies sobre algunes accions en què l'ull de falcó va fallar a Itàlia, Anglaterra, França i Alemanya. Acompanya aquestes quatre imatges amb un clar i directe: "Sense comentaris...".

Aquesta actitud del mandatari de la patronal no ha fet més que augmentar la sensació de cabreig entre la comunitat futbolera. Hi pot haver debat entre les aficions culer i madridista sobre si la pilota entra del tot o no; és el que tenen les accions polèmiques. Tot i això, tots els seguidors del futbol a Espanya, independentment del seu equip, coincideixen que la competició hauria d'estar comptant ja amb la tecnologia de gol.

És a dir, Javier Tebas s'ha quedat només en el seu discurs i això es pot apreciar als comentaris de la seva publicació. De fet, és força habitual que l'aragonès tregui pit als seus comentaris a X, on ha guanyat més crítics que adeptes.