Ansu Fati, jugador del Barça

Nou gir del Barça amb Ansu Fati: Decisió presa

La cessió del jove atacant al Brighton no ha estat gens fructífera

El d'Ansu Fati s'augura com un dels noms propis del Barça al mercat estival de fitxatges. La seva continuïtat a l'equip culer no està gens garantida i, de moment, compta amb un únic valedor: Hansi Flick. Ja vam saber fa unes quantes setmanes que el nou tècnic blaugrana li donarà l'oportunitat de demostrar la seva vàlua durant la pretemporada; un ultimàtum per al futbolista nascut a Guinea-Bisau.

Per tant, Ansu Fati, a priori, viatjarà amb la resta de la plantilla culer a la gira pels Estats Units; i allà se la jugarà. Aquesta ha estat una petició expressa de l'entrenador teutó, que, malgrat tot, continua tenint esperances en la reconstrucció del jove atacant.

Tot i això, des de la direcció esportiva del club, segons ha informat l'Sport, estan pràcticament convençuts que no seguirà. I, per això, ja haurien avisat el seu entorn que comencin a preparar-se per buscar-li un nou equip. Jorge Mendes, doncs, ja s'ha posat fil a l'agulla.

Ansu Fati, venda o cessió?

En aquest ordre d'idees, com ja va passar l'estiu anterior, a la directiva culer prefereixen que Ansu Fati marxi traspassat. Tot i això, de moment només han arribat ofertes procedents d'Aràbia Saudita, les quals han estat rotundament rebutjades pel futbolista. L'internacional amb Espanya no es planteja jugar a la Saudi Pro League; de fet, la seva única intenció és quedar-se al Barça.

Cal recordar que el seu contracte es perllonga fins al juny del 2027 i que, per tant, serà imprescindible que hi hagi equips interessats a contractar-lo. A diferència de l'estiu passat, Joan Laporta, Deco i companyia han baixat les seves pretensions econòmiques, encara que tampoc no el regalaran.

I, per si això no funciona, ja han decidit que acceptaran que marxi cedit de nou. És important per al benestar financer de l'entitat catalana descarregar-se d'aquesta massa salarial per poder afrontar noves incorporacions. I, sinó, com a última opció, també el preveuen afegir en algun intercanvi.

El que és clar és que no serà gens fàcil que arribin ofertes desitjables per Ansu Fati. Principalment, perquè el seu any de cessió al Brighton no l'ha ajudat gens a recuperar el cartell que una vegada va obtenir. Les lesions han tornat a fer acte de presència i a llastar-lo enormement.

En total, Ansu Fati només ha estat al verd durant 511 minuts en tot el transcurs de la Premier League. Això suposa haver jugat el 16% dels minuts totals. El seu saldo golejador, a més, no és gens ressenyable, ja que amb prou feines ha vist porta en dues ocasions.

Així doncs, la decisió a la directiva culer ja està presa: Ansu Fati ha de sortir. I, per això, ja estan buscant la millor manera possible perquè el jugador de la pedrera abandoni el club. Però, com dèiem, al futbolista només li queda una última carta: convèncer Hansi Flick a la gira nord-americana.