Una persona en silueta davant d?un estadi de futbol buit amb l?escut del Rayo Vallecano en primer pla.

El Deportivo de la Corunya demana al Rayo la cessió d'un jugador

El club herculí ha tornat a Segona Divisió

El Deportivo de la Corunya ha abandonat la Primera Federació i ha tornat al futbol professional. De moment s'haurà de conformar amb la Divisió de Plata, però el club no amaga el desig de tornar a la Primera Divisió algun dia. De moment, el conjunt gallec ha posat els seus ulls a Joni Montiel , un talentós centrecampista del Rayo Vallecano, com una de les peces clau per reforçar la seva plantilla de cara a la temporada que ve. El consideren el candidat ideal per potenciar el seu centre del camp, especialment després del seu notable exercici al Burgos durant la temporada 2023/2024.

Joni Montiel, que actualment pertany al Rayo Vallecano, no ha trobat un espai significatiu al primer equip dirigit per Íñigo Pérez. La gran competència dins de l'equip madrileny el va portar al Burgos, on ha jugat durant la temporada 2023/2024. Ha disputat 30 partits, ha marcat 2 gols i ha donat 2 assistències, fet que demostra la seva vàlua en la vessant ofensiva i defensiva de l'equip.

La presència d'importants jugadors del Rayo Vallecano en aquesta zona, com Pathe Ciss, José Pozo o Óscar Trejo han dificultat que aquesta temporada passada Montiel jugués a Vallecas.

El Deportivo ho vol: peça indispensable per a la seva tornada a Segona

La cessió de Joni Montiel podria ser una solució perfecta per a les dues parts. Montiel trobaria el temps de joc necessari per continuar desenvolupant-se, mentre que el Deportivo guanyaria un centrecampista amb experiència a la lliga i una habilitat provada per contribuir tant en atac com en defensa.

La possible arribada de Montiel al Deportivo no només entusiasma els aficionats, sinó que també encaixa bé en l'estratègia de l'entrenador Imanol Idiakez, que busca un equilibri entre jugadors experimentats i joves promeses. Té habilitat per controlar la pilota i té bona visió de joc. També té capacitat per trencar línies defensives amb passades precises.

Al Deportivo, Montiel tindrà competència amb altres jugadors com Hugo Rama, que ha arribat lliure procedent del Real Oviedo.

El Rayo Vallecano accepta la cessió, però dubta a la destinació

El Rayo Vallecano, per part seva, està disposat a facilitar la sortida de Montiel, entenent que el jugador necessita minuts per continuar el seu desenvolupament. Amb un planter ben cobert al mig camp, el club de Vallecas està enfocat a donar oportunitats a altres jugadors mentre Montiel troba un equip on pugui brillar.

El fet que el Burgos també estigui a la Segona Divisió fa dubtar el Rayo Vallecano sobre el destí del jugador. L'equip burgalès està interessat en la continuïtat del centrecampista, de manera que podria seguir a El Plantío. Les properes setmanes seran claus per determinar el futur d'un futbolista de 25 anys i un valor de mercat, segons Transfermarkt, d'1,20 milions d'euros.

Durant aquesta temporada, entre Lliga i Copa del Rei, ha disputat un total de 30 partits, en què ha marcat 2 gols i ha donat 2 assistències. Tot plegat en 1.558 minuts disputats.