Víctor Orta i Marcao amb el Sánchez-Pizjuán de fons

Marcao i una decisió dràstica que podria prendre el Sevilla amb ell

En cas de produir-se, l'elenc sevillana perdria més de 16 milions d'euros

La paciència de Víctor Orta ja ha arribat al final. El director esportiu del Sevilla està per la tasca de capgirar la plantilla amb la imperant necessitat de tornar a ser un equip competent i tornar a zones nobles. La realitat és que les dues darreres temporades, l'equip de Nervión ha deixat molt a desitjar.

Qui precisament ha estat present en els dos darrers anys i, com l'equip, també ha brindat més ombres que llums ha estat Marcao. El defensa brasiler va arribar el 2022 amb l'enorme repte de suplir les sortides de Diego Carlos i de Jules Koundé. Tot i això, des del principi va haver de bregar amb les incessants lesions i els 13 milions que es van invertir per ell han acabat sent en va.

I al final, en dues temporades, només ha pogut disputar 21 duels amb la carcassa sevillana. Ha tingut alguna puntual llampada de qualitat, com el partit contra el FC Barcelona, però, en termes generals, ni s'ha acostat a complir les expectatives marcades. A més, la seva alta fitxa suposa un gran handicap per al Sevilla a l'hora d'emprendre fitxatges; per això, Víctor Orta ha dit prou.

La intenció de Víctor Orta amb Marcao

Així doncs, segons el Diario AS, des dels despatxos del Sánchez-Pizjuán estan valorant seriosament rescindir el contracte de Marcao. Com que la seva vinculació és vigent fins al 2026, el Sevilla hauria de pagar uns 16 milions d'amortització més els dos anys restants en concepte de salaris. Una xifra una mica elevada tenint en compte la delicada situació financera.

Així i tot, com dèiem, Víctor Orta vol alliberar massa salarial per poder emprendre fitxatges competents i està disposat a prendre aquesta dràstica decisió. D'altra banda, l'ABC va assegurar fa unes setmanes que la intenció del defensa era quedar-se a Sevilla i reivindicar-se. Tot i això, sembla que les intencions de club i futbolista no són les mateixes.

El Galatasaray va ser l'equip que va descobrir Marcao el 2019, quan va pagar 4 milions d'euros al Chaves portugués. I allà, al país otomà, va rendir de manera extraordinària i va aconseguir la seva plenitud futbolística. Tot i això, des de la seva arribada a Sevilla, el seu valor ha anat baixant notablement setmana rere setmana.

Marcao encara té 28 anys i està a temps de recuperar la seva millor versió, tot i que tot apunta que, si ho aconsegueix, serà lluny de la capital andalusa.