Tres homes, un amb vestit i corbata, un altre amb samarreta de futbol del FC Barcelona i el tercer amb samarreta negra, són davant d'un estadi de futbol buit amb la frase "Més que un club" a les grades.

Nou canvi en el futur d'Ansu Fati al Barça

El jove futbolista ha tornat de cessió al Brighton i els canvis d'opinió sobre el seu futur són constants

Ansu Fati té com a prioritat quedar-se a la lliga espanyola la temporada que ve, sap que no serà fàcil convèncer Hansi Flick però vol una nova oportunitat malgrat la seva cessió sense èxit al Brighton la temporada passada. El periodista italià Matteo Moretto ho explicava molt clar: “Ansu vol fer la pretemporada amb Hansi Flick per veure si troba la manera de quedar-se la temporada que ve convencent-lo.

La decisió del Barça

El Barça ha de prendre una decisió, fa unes quantes setmanes el Diario Sport explicava que el Sevilla estaria interessat en una cessió. El Barça compta ara mateix amb Lamine Yamal, Raphinha i Ferran Torres per a la posició d'extrems. Una incògnita és el futur incert de Joao Felix que condicionaria de ple la continuïtat d'Ansu Fati però sobretot, cosa que dependrà força de si Ansu pugui tenir una oportunitat o no és el possible fitxatge de Nico Williams . L'objectiu número 1 de la direcció esportiva és ajuntar Nico i Lamine per tenir dos extrems amb desbordament, desequilibri com s'està veient en aquesta Eurocopa, cosa que veuria afectada clarament la situació de Fati. Tindria un rol molt secundari, i al club no el compensaria estar pagant un salari de 10-12 M per no comptar amb el futbolista.

El seu possible encaix

Ansu Fati té difícil encaix en aquesta plantilla ja que la seva posició ideal és jugar a prop de l'àrea , perquè no té aquesta velocitat o regat propi d'un extrem nat, per la qual cosa la seva posició perfecta és jugar acompanyat d'un punta com Robert Lewandowski a aquest cas. És difícil ja que Hansi Flick vol que Gundogan i Pedri siguin pilars bàsics en aquest equip i tots dos juguen darrere del nou. A part, Flick li agrada jugar amb extrems oberts i verticals com ho són Lamine Yamal i Nico Williams, l'objectiu número 1, i sembla complicat l'encaix d'Ansu en aquest Barça de Hansi Flick.

L'evolució negativa d'Ansu Fati

El 2019 irrompia una jove promesa al futbol europeu, un xaval de 16 anys que donava esperances a molts culers que es podia tenir una estrella, fins que 1 any i mig després una lesió de gravetat li va impedir arribar a ser aquest futbolista que molts pensaven que arribaria a ser. Li van haver d'extirpar el menisc, i després de més d'un any sense jugar, vam veure un Ansu fora de forma, sense ritme i sense aquella desimboltura que tenia abans de la lesió. Va arribar a tenir un valor de mercat de 80 M el 2020, el seu pic màxim i actualment es troba als 25 M.

Contracte amb el Barça

Cal no oblidar que Ansu té contracte amb el Barça fins al 2027, el seu agent Jorge Mendes va negociar una renovació important amb un augment gran de sou quan encara era una jove promesa. Ara el Barça ha de decidir si vol donar-li una última oportunitat o decideix una nova cessió pagant part del salari, ja que una venda sembla complicada en aquests moments. El futbolista fa poc va fer unes declaracions afirmant que vol triomfar al Barça, però veurem si és capaç de convèncer Flick aquesta pretemporada o se li busca una nova sortida. Un dels casos més complexos s'haurà de resoldre durant aquesta pretemporada.