Jugadors del Girona abans d´un partit

Se'n va un històric del Girona FC

El club català confirma l'adéu d'una de les seves llegendes

En la temporada més transcendental de la història del Girona, els aficionats de la parròquia gironina trobaran a faltar un dels noms propis de la contemporaneïtat a Montilivi. El club català ha fet oficial aquest dilluns que Borja García se n'anirà deixant a l'esquena vuit temporades vestint d'albiroig.

Si bé és cert que aquest any no s'ha pogut ni tan sols vestir de curt a causa de les lesions, l'impacte del madrileny ha estat imprescindible en els èxits recents del Girona. Sense anar més lluny, és l'únic futbolista de la plantilla, amb Juanpe, que ha viscut en primera persona els dos ascensos de l'equip, el 2017 i el 2022. A més, és el tercer jugador amb més partits (233) al futbol professional en la història dels gironins, només superat per Stuani (248) i el propi Juanpe (246).

Borja García va arribar al club el 2015 procedent del Reial Madrid Castilla i el 2020 va marxar durant una temporada a l'Osca, on va ser entrenat per Míchel Sánchez. Tot i això, un any després va tornar a posar rumb al nord de Catalunya i va tornar a vestir la carcassa del Girona durant quatre anys més. Aquest 2024 el seu contracte arribava a la fi i no ha estat renovat.

Borja García, un adéu dolorós

Encara que a nivell esportiu, el Girona no perd un gran baluard, ja que actualment Borja García, com dèiem, amb prou feines tenia protagonisme, se'n va un jugador històric del club que representa l'enorme evolució dels últims anys.

Al seu comunicat oficial, el Girona deia, entre altres coses, el següent:

"Borja García ha tancat la seva segona etapa al Girona i deixa el Club després de 8 temporades. El madrileny, conegut per la seva visió de joc, precisió a les passades i capacitat per llegir el joc, ha estat protagonista de les pàgines més glorioses de la història del Club, amb dos ascensos a Primera divisió i la classificació per a competició europea més recent.

La trajectòria de Borja García reflecteix, sens dubte, la història d'un futbolista talentós que va trobar a Girona el millor lloc on consolidar-se. La seva dedicació, talent i professionalitat han estat fonamentals per a l'equip, i el seu compromís ha deixat una empremta inesborrable a la història del Girona FC”.