Gol fantasma de Lamine Yamal

El curt però clar tweet del Barça després del gol fantasma anul·lat

Un altre Clàssic més determinat per la polèmica

No es parla de res més entre la comunitat futbolera. El Reial Madrid va vèncer ahir a la nit 3-2 el Barça i va deixar LaLiga dictada per a la sentència. Ho va fer en un partit emocionant en què hi va haver molt de ritme i molts gols, però també molta polèmica.

Aquest cop, els afectats van ser els blaugranes, que protesten, especialment, dues accions. La primera, un penal assenyalat sobre Lucas Vázquez en què sembla que és el mateix futbolista gallec el que força el contacte. I la segona, la més criticada, un gol fantasma de Lamine Yamal que finalment no va pujar al marcador.

L'acció deixa molts dubtes, ja que no hi ha cap presa que demostri amb total certesa si la pilota arriba a sobrepassar del tot la línia, encara que la sensació és que sí. Tot i això, malgrat tota la tecnologia latent al món del futbol, no hi ha ni una sola imatge ni cap recurs que pugui justificar les protestes blaugranes. Però, així i tot, des del club no han dubtat a fer públiques les mostres d'enuig i decepció amb aquesta decisió.

L'escot tuit del Barça

Primer va ser el mateix club qui, a través d'una publicació a la xarxa social X, va protestar per la jugada. El CM del Barça va compartir un "Gol, no?" instants després que es produís l'acció. A més, a la crònica oficial compartida per l'entitat a la seva web, defineixen l'acció com "el gol fantasma de Lamine Yamal que finalment no va pujar al marcador".

D'altra banda, com ja és habitual aquesta temporada, va ser el tècnic de l'equip, Xavi Hernández, que es va encarregar d'atiar les decisions arbitrals. "Vaig dir ahir que tant de bo passés desapercebut i encertés; cap de les dues", va començar declarant. Després va afegir, en referència a aquest polèmic gol fantasma: "La meva sensació és d'injustícia màxima, no puc enganyar ningú, i menys a l'afició. És una evidència, ho ha dit tothom".

Per acabar, va al·legar la necessitat d'una modernització tecnològica de la competició: "Si volem ser la millor lliga del món cal posar la tecnologia". En la mateixa línia es van moure els arguments de Marc-André Ter Stegen, que lluïa el braçalet de capità.

"Em falten paraules per al referent a la tecnologia de la línia. Que no trobin un bon angle per comprovar-ho és una vergonya per al futbol; altres lligues ho tenen. Aquest món mou molts diners i no hi ha diners per al que és important"..., em sembla una vergonya", va proclamar.

Això sí, l'alemany no es va voler excusar en la polèmica per justificar una nova dura derrota del Barça: "L'àrbitre influeix, és part del joc. Però la derrota no és per un error de l'àrbitre ni ha canviat res per afavorir el Reial Madrid".

La realitat és que aquella acció, ocorreguda a prop del minut 30, podria haver canviat totalment el rumb del partit. Tot i això, després d'allò, el Barça va tornar a posar-se per davant al marcador i va permetre la remuntada merenga a les acaballes.