Nico Williams, jugador de l'Athletic

Males notícies per al Barça amb el fitxatge de Nico Williams

És l'opció preferida per reforçar l'extrem culer

La direcció esportiva del Barça comença a valorar diverses opcions per reforçar la posició d'extrem esquerre. Tot i el bon nivell de Raphinha en aquest tram final de temporada, Xavi ha demanat expressament que es busqui un futbolista que pugui ocupar aquesta demarcació a un bon rendiment. I el gran favorit és Nico Williams.

Des que el van fer fitxa amb el primer equip el 2021, el jove futbolista de l'Athletic Club ha anat millorant progressivament. Tant ho ha fet que ara ja ha abandonat l'etiqueta de jove promesa per convertir-se en un dels millors de LaLiga a la seva posició. En aquests moments, acumula 7 gols i 16 assistències en els 34 partits que ha disputat aquest curs 2023/24; de fet, és el segon màxim assistent de LaLiga.

Però, més enllà dels seus números, el que crida més l'atenció de l'internacional amb Espanya és la seva gran capacitat de desbordament. És un extrem molt veloç i amb un gran talent per a l'un contra un que pot ser diferencial a les ofensives de l'equip. I per tots aquests motius, el Barça somia poder fitxar-lo per convertir-se en l' extrem esquerre titular dels pròxims anys.

Pujada de preu

Tot i l'interès, l'entitat catalana havia de lluitar amb una situació complexa que complicava l'arribada de Nico Williams. Els informes publicats en les últimes setmanes asseguraven que l'Athletic Club no negociaria per ell i que es remetria a la clàusula de rescissió. La qüestió és que, quan l'atacant va renovar amb l'elenc basc el desembre del 2023, la quantia d'aquesta clàusula no es va fer pública.

Durant aquests dies s'ha sospitat que podria ser de 50 milions. Tot i això, el Mundo Deportivo ha informat que podria assolir cotes fins i tot més elevades i acostar-se als 60. Evidentment, s'augura un preu massa elevat tenint en compte la delicada situació financera del club.

Per tant, si Deco vol emprendre el fitxatge de Nico Williams, haurà de trobar la fórmula per abaratir l'operació. Tot i que, com dèiem, la postura de l'Athletic sembla inamovible i només es podria suavitzar si el futbolista apretés per sortir. No obstant això, aquesta situació també sembla improbable.

Així i tot, els directius culers intentaran fer tot el possible per aconseguir la incorporació d'aquest jove talent. I, si al final no ho aconsegueixen, les altres opcions que valora el Barça en aquests moments per a l'extrem esquerre són Pepe, del Porto, i Dani Olmo.