Jugadors del Porto celebrant un gol

El Barça es fixa en un extrem del Porto

Deco té diversos candidats per reforçar aquesta posició

Tot i que encara queden unes setmanes de competició, el Barça ja ha començat a establir el full de ruta a seguir al mercat de fitxatges. Són diverses les necessitats que ha traslladat Xavi a la directiva culer i Deco ja s'ha posat fil a l'agulla per complir amb els desitjos del tècnic egarenc. Per exemple, una de les prioritats, encara que no la principal, serà reforçar la posició d'extrem esquerre.

Diversos jugadors han passat al llarg de la temporada per aquesta demarcació (Gavi, Pedri, Raphinha, Ferran Torres...), però cap no s'ha aconseguit establir. En aquests últims compassos de competició, sembla que Raphinha ha fet un pas endavant i per fi està sent l'atacant resolutiu que fa temps que esperen al FC Barcelona. Tot i això, la seva posició natural és la d'extrem per l'altre costat, el destre, ia l'entorn culer no es fien que es pugui mantenir a aquest bon nivell.

Per això, Deco ja ha començat a proposar diversos candidats a Xavi Hernández. Els dos que semblaven encapçalar la llista de favorits eren Nico Williams i Dani Olmo. Tot i això, en els últims dies s'ha afegit una opció més: Pepe.

Pepe, a l'agenda del Barça

A Can Barça ja coneixen de sobres el bo d'Eduardo Gabriel Aquino Cossa, àlies Pepe, ja que el brasiler els va anotar un gol quan el Porto va visitar els culers en un partit de la Champions League. Allà, a l'equip portuguès, va arribar a l'estiu del 2021, procedent del Gremio, amb una inversió de 15 milions pel mig.

Tan destacat estava sent el seu nivell que poc més d'un any després, el Porto va decidir renovar-lo fins al 2027. No obstant això, aquest curs ha mostrat una bona versió, la millor des de la seva arribada a Do Dragao, i ha adquirit una mica de cartell. L'atacant de 27 anys ha anotat 8 gols i ha brindat 10 assistències als 47 duels que ha disputat.

La seva cama natural és la destra, però té un perfil una mica similar al de Raphinha: elèctric a la cursa i hàbil amb la pilota en possessió. A més, és força versàtil, doncs, encara que resideix actualment a l'extrem esquerre, també ha jugat de lateral i de mitjapunta.

Pepê - Full Season Show - 2023ᴴᴰ

Els beneficis de fitxar Pepe

Tot i que, en principi, Nico Williams i Dani Olmo estan un esglaó per sobre a la llista de desitjos de Deco, Pepe compta amb una especial carta: és més barat. El valor de mercat actual del brasiler és, segons Transfermarkt, de 25 milions d'euros. D'altra banda, el Barça haurà de pagar prop de 60 'quilos' per poder fitxar qualsevol dels dos espanyols.

Per tant, opcions no faltaran a Deco per portar a un extrem esquerrà que pugui pujar el nivell. El director esportiu haurà de decidir també si vol vendre Raphinha o donar-li un altre vot de confiança.