Muntatge amb la imatge del gol fantasma de Lamine Yamal i un cercle amb Andrii Lunin a dalt a la dreta

Lunin llença més llenya al foc amb el gol de Lamine: Parla per primera vegada

El porter ucraïnès del Reial Madrid aviva la polèmica sobre el gol fantasma de Lamine Yamal

El Clàssic de diumenge passat continua deixant cops de cua després de les seqüeles que van deixar algunes accions polèmiques del partit i que, fet i fet, van ser transcendentals per a l'esdevenir i desenllaç del campionat de lliga. Les accions més dubtoses i transcendents del partit van caure del costat madridista que es va acabar portant el partit per 3 gols a 2.

La jugada més polèmica del partit va ser, sens dubte, la que es va produir al minut 26 del matx quan després d'un córner votat pel FC Barcelona Lamine Yamal va tocar la pilota i Lunin, aparentment amb l'esfèric dins de la porteria , va treure davant l'allau de queixes que els jugadors del Barça van fer al col·legiat Soto Grande sobre que la pilota havia entrat del tot.

Lunin es pronuncia i aviva la polèmica

Després de l'entrenament del Reial Madrid dimecres passat, i a la sortida de la Ciutat Esportiva de Valdebebas, el porter ucraïnès del Reial Madrid, Andrii Lunin va respondre a la pregunta d'un periodista del programa 'Jugones' sobre si la pilota havia entrat al que el guardià d'objectiu va ser contundent contestant que ''per a mi, no'' .

La polémica del Clásico entre el Real Madrid y el Barça: ¿fue o no fue gol? I MARCA

Escueta i contundent resposta del porter del Reial Madrid que va ser el principal protagonista de l'acció que va poder decantar el partit, ja que en aquell moment els dos equips estaven empatats a un gol, i que va ser la persona que va poder viure més de prop el gol fantasma que va poder mantenir en suspens la lliga entre el Barça i el Madrid.

Tebas assegura que la tecnologia de gol no és perfecta

El president de LaLiga, Javier Tebas, s'ha pronunciat també sobre la tecnologia que permet detectar si una pilota ha entrat a la porteria o no, i en què el Tebas va reconèixer que: "els gols fantasmes només succeeixen tres o quatre vegades a l'any “ .

Tota aquesta controvèrsia es podria haver evitat si s'apliqués a la lliga espanyola la tecnologia del gol en què el rellotge de l'àrbitre vibra una vegada l'esfèrica ha traspassat completament la línia de gol. De fet, aquesta tecnologia ja s'aplica a lligues importants com la Premier League, la Sèrie A, la Bundesliga, la Ligue 1, entre altres competicions .

El fet que a Espanya encara no s'hagi implantat aquesta tecnologia és una incògnita ja que evitaria que es donessin accions tan polèmiques i transcendentals com la que es va viure al Santiago Bernabéu diumenge passat durant la celebració del Clàssic.

Tebas es nega a implantar la tecnologia del gol

Javier Tebas s'ha negat completament a establir la tecnologia del gol a la lliga espanyola. La tecnologia del gol tindria un cost estimat de 2 milions d'euros per a la primera divisió i 2 milions d'euros més per a la segona. El més cridaner de tot és que aquest cost només representaria el 0'2% dels ingressos anuals que factura LaLiga .

Amb aquestes xifres damunt la taula es fa més difícil d'entendre perquè el president de la patronal del futbol espanyol se segueix resistint a instaurar una tecnologia que dotaria més justícia el futbol espanyol en accions on ni les diferents preses televisives que s'ofereixen al VAR són capaços de discernir si la pilota ha acabat entrant completament a la porteria. Una tecnologia que en cas d'aplicar-se dissiparia completament tota la polèmica que s'ha generat al voltant del gol fantasma de Lamine Yamal al Santiago Bernabéu.

Gol legal anul·lat a Luis Suárez en camp del Real Betis

L'últim precedent de la injustícia provocada per no aplicar la tecnologia del gol té el seu últim precedent la temporada 2016/2017 quan al Benito Villamarín el jugador uruguaià del Barça, Luis Suárez, va anotar un gol legal al minut 77 , després d'un rebuig de Mandi, i que el col·legiat Hernández Hernández no va concedir . Doncs en les diferents repeticions televisives es va veure clarament com la pilota havia entrat completament a la porteria bètica.

Aquell partit va acabar amb empat a 1 gol entre Betis i FC Barcelona, i que en cas d'haver pujat el gol de Suárez a l'electrònic els hagués donat la victòria als blaugranes. Aquella lliga la va acabar guanyant el Reial Madrid per tan sols 3 punts d'avantatge respecte al Barça. En cas d'haver sumat els 2 punts que els corresponia als blaugranes, qui sap com hauria acabat aquella lliga.