Joao Cancelo a l'Hospital de Barcelona

Joao Cancelo surt airós d'un ensurt mèdic

Van saltar totes les alarmes la setmana passada quan el lateral lusità va haver d'absentar-se el partit contra l'Atlètic

Joao Cancelo i el Barça poden respirar alleujats. El portuguès va haver d'absentar-se del partit que va disputar el seu equip diumenge passat al Civitas Metropolità per "problemes físics". El club blaugrana no va entrar en més detalls i la lesió del '2' culer era un misteri; fins ara.

Dimecres a la tarda, el Barça va comunicar que Joao Cancelo en realitat no patia cap dolor físic. Sinó que no va poder jugar contra l'Atlètic de Madrid per un simple protocol mèdic, segons va informar RAC1. A un dels seus familiars li van diagnosticar problemes cardíacs i el lusità s'havia de fer proves mèdiques que confirmessin que el seu cor funcionava amb normalitat absoluta.

I així va ser. El Barça, en coordinació amb el Manchester City, va fer els pertinents diagnòstics i va assegurar que Joao Cancelo està sa. Per tant, el lateral viatjarà per jugar amb la selecció portuguesa en aquesta finestra internacional i estarà disponible al proper duel de lliga de l'elenc de Xavi Hernández.

Ho va anunciar el mateix club amb un comunicat a les seves xarxes socials. En ell, deien que: "El jugador del primer equip 𝐉𝐨𝐚𝐨 𝐂𝐚𝐧𝐜𝐞𝐥𝐨 no va viatjar a Madrid el cap de setmana passat per disputar el partit contra l'Atlètic de Madrid per recomanació sota la supervisió mèdica de metges del Club i s'incorporarà a la concentració de la selecció de Portugal”.

Els portuguesos es mesuren aquest dijous a nit a Suècia i dimarts que ve a Eslovènia en dos partits amistosos. En principi, Joao Cancelo no participarà en la trobada d'aquesta nit, però sí que podria tenir minuts a la visita a Ljubljana.

Joao Cancelo is the BEST right-back. ✨

Joao Cancelo, transcendental al Barça

El futbolista lusità va arribar al Barça l'últim dia del mercat estiuenc passat de fitxatges en qualitat de cedit. Pep Guardiola no el volia al Manchester City i Joan Laporta hi va trobar un bon recurs per reforçar el lateral dret. Tan important ha acabat sent Joao Cancelo que ha rendit fins i tot fora del seu hàbitat natural i s'ha adaptat a la perfecció al nou rol: cobrir el lateral esquerre.

Ja disposava de certa experiència a LaLiga després del seu pas pel València entre el 2014 i el 2017 i es va poder saltar el període d'adaptació. Les seves prestacions van ser de notable des del primer partit i ara és una de les peces clau de l'equip. Ha disputat 32 partits i fins i tot ha pogut anotar quatre gols i brindar quatre assistències més; res malament tenint en compte que és lateral.

Ara el Barça està treballant a trobar la fórmula perquè Joao Cancelo es pugui quedar una vegada finalitzi el contracte de cessió. Les negociacions amb el Manchester City seran dures i Joan Laporta amb prou feines disposa de capacitat econòmica per bregar amb un alt fitxatge, però farà el que estigui a la mà.