Muntatge amb una imatge de Pep Guardiola ia la cantonada inferior esquerra, dins d'un cercle i difuminat, el futbolista referenciat a la notícia

El futbolista del Leipzig enamorat del Barça de Guardiola: 40 milions d'euros

Té 26 anys

Xaver Schlager és un centrecampista defensiu austríac de 26 anys que milita al Leipzig. El jugador, com molts altres futbolistes de talent nascuts a Àustria, va sortir del planter del Salzburg. L'estiu del 2019 se'n va anar al Wolfsburg i des del 2022 és jugador del Leipzig. Aquest any, està sent la temporada de la seva consolidació al mig del camp del club germànic, ja que ja ha jugat 34 partits de 37 possibles i en 32 ha estat titular.

És el tercer jugador més utilitzat aquesta temporada, només superat per Xavi Simons i David Raum. Aquest any, ha realitzat 6 assistències, la temporada que més ha fet. Xaver Schlager també té un rol fonamental amb la selecció austríaca, que aquest estiu jugarà l'Eurocopa. Als seus 26 anys, Schlager ja ha disputat 41 partits amb el combinat nacional absolut i en 35 ha estat titular. Amb el Wolfsburg, Schlager va ser fonamental perquè el club es classifiqués per a la Champions League per tercera vegada en la seva història.

Malauradament, aquella temporada que havia de ser tan especial, va acabar a la tercera jornada per culpa d'una lesió de gravetat. Fins a la lesió, el Wolfsburg era el líder de la competició amb ple de victòries i quan va tornar, el Wolfsburg era dotzè, estava a 5 punts del descens i només n'havia sumat 18 de 60 a la Bundesliga. Des que va arribar a Alemanya, no supera els dos gols per temporada.

Xaver Schlager - The Pressing Machine

Schlager es caracteritza per ser un gran recuperador, per ser un futbolista molt físic, per ser molt treballador, per sentir-se còmode en els contextos d'anada i tornada i també per tenir la capacitat de dirigir el joc del seu equip. El migcampista es caracteritza més per les aptituds defensives que per les ofensives. De fet, va ser el tercer tackler amb més èxit de la Bundesliga la temporada 2020/21.

Encara que cal dir que té un bon tret des de la mitjana i llarga distància. Xaver es va mostrar un fanàtic de l'Arsenal i, sobretot, de Thierry Henry. També ha mostrat una gran admiració per Pep Guardiola i el seu Barça, de qui mira molts vídeos i al·lucina amb la manera de jugar que tenia el conjunt blaugrana. Schlager ha explicat públicament que una de les primeres samarretes de futbol va ser la de Xavi Hernández.

En el passat, clubs com el Manchester United, el Bayern Munic, el Chelsea i la Fiorentina van enviar persones a observar-lo. El Borussia Dortmund també va seguir la pista de prop, però es demanava una xifra que rondava els 40 milions d'euros. Haurem d'estar molt atents a Xaver Schlager, atès que encara és jove i està oferint un grandíssim nivell a la Bundesliga.

Hi ha una grandíssima possibilitat que en un futur faci un pas endavant i acabi jugant en un equip més important. De fet, fa un parell de setmanes el vam veure oferint un grandíssim rendiment a la Champions League contra el Reial Madrid. De les seves botes va sortir el gol que van anul·lar Sesko només començar en el partit d'anada disputat al Red Bull Arena.

Durant l'Eurocopa del proper estiu serà una gran oportunitat per veure'l i revaloritzar-se. El seu grup és complicat, atès que cal veure les cares amb França, els Països Baixos i Suïssa. Així que hi ha una gran possibilitat que es quedi ja fos a la fase de grups.