Muntatge amb una imatge de Joan Laporta durant una entrevista. A l'esquerra, una imatge amb una bomba a punt d'explotar

Joan Laporta deixa anar la bomba després del Clàssic

La indignació del màxim mandatari del F.C. Barcelona

Definitivament, els pitjors presagis semblen haver-se convertit en tota una realitat: la campanya de pressió duta a terme per part de Reial Madrid TV en contra de la designació del col·legiat Soto Grande per arbitrar el Clàssic, ha donat els seus fruits.

L'actuació de l'àrbitre de La Rioja va ser realment lamentable i va perjudicar abruptament un dels dos equips; per descomptat, aquest no va ser el Reial Madrid. El penal inexistent de Pau Cubarsí a Lucas Vázquez, i molt especialment l'escandalós gol invalidat, tot i apreciar-se clarament que la pilota va entrar totalment a la porteria de Lunin, han significat l'enèsim escàndol del VAR i l'últim capítol amb què es torna a demostrar les ajudes arbitrals de què se segueix beneficiant el club blanc any rere any.

L'entrenador del Barça, Xavi Hernández, va declarar que Soto Grande no havia encertat ni una decisió i que ho considerava una injustícia. Marc-André Ter Stegen encara va anar més lluny en les seves apreciacions i va indicar que havia estat “una vergonya”. Les paraules del president, Joan Laporta, tampoc es van fer esperar i va estar molt encertat amb unes declaracions mesurades però molt clares: “Com sabeu, jo mai he estat un gran defensor del VAR perquè crec que, com s'aplica, treu espontaneïtat al futbol. Però del que sí que estic a favor és que, ja que el tenim, s'utilitzi sempre per evitar errors que podrien originar prendre decisions injustes” .

La possibilitat de la via judicial

El descontentament de Laporta amb el VAR ha quedat definitivament matisat mitjançant la següent i definitiva reflexió: “Amb aquesta compareixença que faig, no només vull recollir el malestar dels barcelonistes per la mala gestió que es va fer ahir del VAR, sinó posar l'accent en allò que malgrat ser una eina que porta temps entre nosaltres segueix provocant confusió i criteris contradictoris segons els partits i els equips. Com a president del FC Barcelona també vull destacar el poder de la nostra competició i subratllar que som una competició reeixida i seguida per milions de seguidors per tot arreu, però no per això podem quedar al marge de la crítica quan la utilització del VAR infravalora la nostra competició” .

¡El Barça podría pedir la repetición del Clásico!

El màxim mandatari del FC Barcelona també ha amenaçat amb una possible intervenció judicial. Si després de totes les anàlisis que es faran durant els propers dies, es pot demostrar de forma fefaent que el gol de Lamine Yamal era totalment legal, no descarta que s'emprenguin actuacions judicials i, fins i tot, la petició que es repeteixi un partit que ha pogut estar clarament adulterat .