Muntatge amb Xavi Hernández al centre de la imatge i uns ulls amb un interrogant a dalt a l'esquerra

La frase de Xavi que el persegueix i el motiu pel qual no hauria de seguir

Xavi Hernández va ser contundent en unes declaracions sobre el seu futur a la banqueta culer

El segon any de Xavi Hernández com a tècnic del Barça està sent molt convuls. Després d'un primer any d'aprovat on l'equip va conquistar la lliga i la Supercopa d'Espanya, però que va baixar de la Champions League al principi de canvi, apareixen certs dubtes sobre el projecte del tècnic egarenc comandant la banqueta blaugrana.

I és que per al Barça aquest seria el quart any en blanc dels darrers cinc, i on l'únic oasi va ser la temporada passada amb la consecució dels dos títols esmentats. Una mala dinàmica que des de la directiva blaugrana fa molt de temps que treballa però que sembla que no s'ha acabat de consolidar.

Missatge contundent de Xavi sobre el futur

Xavi Hernández va sorprendre tothom quan el mes de gener passat va sentenciar la frase següent: “Si no guanyo cap títol a final de temporada me n'aniré” . Aleshores l'equip va acabar de ser derrotat pel Reial Madrid a la final de la Supercopa d'Espanya.

Xavi va reconèixer que la consecució de títols era un dels objectius del club per a la temporada en curs. En aquest sentit, Xavi va afirmar que: “Ens hem classificat a Champions i la competirem. I guanyar Copa, Lliga o Champions era l'objectiu aquest any. Si no es guanyen, doncs seré el primer que digui 'fins aquí hem arribat'. Estem a meitat de temporada” .

L'anunci de deixar la banqueta

Les paraules de l'entrenador egarenc cacen perfectament amb el seu anunci de deixar el Barça tot i que quan ho va anunciar l'equip encara era viu a les competicions de Copa del rei, Lliga i Champions. Unes declaracions, que Xavi va pronunciar al mes de gener i que el podrien perseguir fins a final de temporada si al final no decideix abandonar el club .

Joan Laporta ha estat un dels grans avaladors de la continuïtat de Xavi Hernández com a entrenador del primer equip. Laporta ha resistit moments de fortes pressions d'una part de la directiva que no confiaven en la gestió de Xavi Hernández, quan el tècnic català va estar a la corda fluixa després de l'empat a 1 gol al camp del Nàpols a l'anada dels vuitens de final de la Champions League .

En aquests moments, i amb la lliga virtualment perduda les paraules que va decretar Xavi Hernández al mes de gener poden ser la sentència definitiva per seure una altra vegada a la banqueta blaugrana l'any que ve tot i que no acabi complint l'any que encara li queda de contracte amb el club.