Lamine Yamal, jugador del Barça

Les intencions del PSG amb Lamine Yamal i el Barça

Els parisencs segueixen somiant amb el jove extrem culer

La marxa de Kylian Mbappé ha despertat a Nasser Al-Khelaïfi el 'mode capritxós'. El xeic qatarià està disposat a desemborsar una enorme quantitat de diners per trobar la nova estrella del PSG. Vol un jugador que es pugui consagrar com el líder del projecte i portar els parisencs a aixecar la Champions League d'una vegada per totes.

I el principal desig no és altre que Lamine Yamal. Ja va transcendir fa unes setmanes que l'entitat capitalina francesa havia proposat al Barça prop de 200 milions d'euros per emportar-se'l. El mateix Joan Laporta ho va confirmar en una entrevista en què va assegurar haver rebutjat rotundament aquesta oferta, per molt suculenta que semblés.

El PSG, doncs, sap que serà complicat incorporar aquest estiu a Lamine Yamal. Sense negociació no hi ha fitxatge, ja que la seva clàusula és de 1.000 'quilos'. I la negativa del Barça és més que evident, i per això el xeic ja ha assumit que, de moment, no podrà ser.

Plans a curt/mitjà termini

Tot i això, el portal Madrid-Barcelona garanteix que Al-Khelaïfi ja té pensat el pla per convèncer club i jugador d'arribar a un acord. Davant la gairebé il·limitada quantitat de diners que disposa el fons qatarià, el xeic oferiria un xec en blanc a Lamine Yamal i un altre al Barça per poder fitxar-lo. El que té clar és que, sigui com sigui, cuinarà bé l'acord i ho aconseguirà els propers anys a base de xequera.

Veurem si Lamine Yamal i el Barça acaben sucumbint a la suculenta oferta econòmica del PSG o no. La realitat és que l'atacant, ara concentrat amb la Selecció, té contracte fins al 2026 i, de moment, no ha mostrat cap interès a abandonar l'entitat culer. Ben al contrari, ha acceptat de bon grat el rol que se li ha atorgat, ser el líder del nou projecte.

Als 16 anys, Lamine Yamal ja s'ha convertit en el futbolista més diferencial del planter blaugrana. És titular indiscutible als esquemes del Barça; ho va ser amb Xavi, el seu descobridor, i també ho serà amb Hansi Flick. El que passi en el futur és un misteri, però, de moment, està compromès amb la causa culer.

Al recentment acabat curs va disputar un total de 50 partits amb la carcassa del Barça. En ells, va poder obtenir un saldo de 7 gols i 11 assistències, sent transcendental en l'últim terç de l'atac. Elèctric, veloç, desacomplexat i amb una desimboltura abismal, el talent de Lamine Yamal ja l'ha convertit en el gran ídol de l'afició.