Un jugador de futbol amb uniforme morat és a l'estadi del Real Valladolid C.F.

Què se n'ha fet de Benjamín, el del planter del Valladolid amb anècdota amb Lopera?

Benjamín va ser un dels jugadors més estimats del Reial Valladolid dels noranta

Benjamín Zarandona Esono, més conegut amb el seu nom propi, Benjamín, va ser jugador del Reial Valladolid entre 1994 i 1998. Nascut el 2 de març de 1976 va ser un futbolista hispà-equatoguineà. Una doble nacionalitat atorgada, per una banda, pel seu lloc de naixement, Valladolid i, per altra banda, pel país d'origen de la seva mare: Guinea Equatorial.

Jugava d'interior esquerre i va disputar quatre temporades a Zorrilla . Va vestir la samarreta de la Selecció Espanyola sub21, però uns anys més tard va decidir defensar el país dels seus pares i va ser seleccionat per l'absoluta de Guinea Equatorial, en què va debutar a la recta final de la carrera, el 2006 i només va disputar 10 partits sense anotar ni un sol gol.

Pel que fa al seu pas per la Lliga espanyola, Benjamín va vestir la samarreta de set equips. La del Reial Valladolid (1994-1998), la del Reial Betis Balompié, on va jugar entre 1998-2005 i entre 2006-2007. Precisament, durant la temporada 2005-2006 va jugar al Cadis CF. La temporada 2008/2009 la va començar al Club de Futbol Palència, conjunt on va estar fins al 2010. Va finalitzar la seva carrera al Club Esportiu Íscar (2011-2012Y i Club Esportiu Cuéllar, el 2012).

Des de Cromos Pucela ens hem tornat a posar nostàlgics i volem brindar el nostre petit homenatge a Benjamín, de qui guarden un bonic record tots els aficionats del Real Valladolid. En concret, volem recordar un partit entre el Reial Valladolid i el València, en què els pucelans van vèncer per 4-1. Es va disputar a Zorrilla el 6 d'abril del 1997. Benjamín va ser un dels destacats de la golejada amb un doblet, en què va suposar el partit 1.000 del Pucela a Primera . A la foto apareix al costat de Cantatore, que va ser entrenador del Reial Valladolid entre 1985 i 1989 i la temporada 1996-1997.

Una anècdota entre Benjamín i Lopera a Halloween que sempre es recordarà

L'anècdota va passar en una festa celebrada a casa de Benjamín on hi havia els jugadors del Reial Betis i també hi va anar com a convidat el president Manuel Ruiz de Lopera. El president, ja mort, ho va explicar fa uns anys en una entrevista a Onda Cero: "Van venir a avisar-nos, Juande Ramos estava d'entrenador, Luis del Sol de secretari tècnic. Anem cap allà, ens vam quedar al cotxe, no deixen d'entrar noies, futbolistes… Li dic a Juande això què és, amb el partit que tenim d'aquí a 48 hores”.

"Benjamín ens diu 'home president', vam entrar i a la primera habitació en obrir la porta estaven les noies fent físic sense roba, alguns jugadors volien saltar per la finestra. Allò era horrible. I Joaquín també va saltar per una altra finestra. Li vaig dir 'Juande, marcaran els gols de cap saltant quatre metres' També va saltar Denilson, el que va costar 33 milions de dòlars en aquella data.

Presents aquella nit ho han reconegut més d'una vegada: "se'ns va anar de les mans". Com no podia ser d'una altra manera, entre els protagonistes també hi eraJoaquín Sánchez.

Números de Benjamín

En totes les seves temporades com a professional o semiprofessional i als set clubs espanyols on va jugar, segons dades ofertes pel portal Transfermarkt, Benjamín va disputar 290 partits, va marcar un total de 21 gols i va concedir 1 assistència. Va veure 47 grogues i 2 vermelles. Tot plegat durant 17.000 minuts disputats.