Mort Jesús Tartilán, ex de l'Espanyol

Dol al RCD Espanyol per la mort d'un exjugador del club

L'equip periquito ha volgut sumar-se als condols del que va ser migcampista blanc-i-blau als anys 60

Durant la jornada de dimarts 19 de març, es coneixia una trista notícia que afectava diversos clubs del futbol espanyol. Ens deixava als 83 anys l'exjugador i exentrenador espanyol Jesús Tartilán, que va estar relacionat amb el futbol de primer nivell durant més de 50 anys. En club on va destacar va ser la Ponferradina, però també va tenir un breu periple a l'Espanyol.

Tan breu va ser que, de fet, amb prou feines va estar una temporada, la 1964/65 i va disputar únicament tres partits oficials. Jesús Tartilán, no obstant això, de ben segur que guarda bons records d'aquell any, ja que va compartir vestuari amb Alfredo di Stefano i va ser entrenat per Ladislao Kubala . Tot i la seva curta estada, l'elenc periquito ha publicat un tuit desitjant que el lluenc descansi en pau.

Amb qui també va compartir vestidor durant uns mesos va ser amb el seu germà , Juan Manuel Tartilán, que va defensar la blanc-i-blava del 1964 al 1971. Abans va jugar al Celta i al Sevilla i es va acabar retirant un any després de la seva marxa de l'Espanyol al Tortosa.

La carrera de Jesús Tartilán

Jugar amb Di Stefano sota les ordres de Kubala no va ser l'únic acostament de Jesús Tartilán amb l'Olimp de futbolistes mundials. També va ser capaç de batre al Santos de Pelé en la seva aventura com a jugador del Cleveland Stokers. Va passar en 1986, quan el lucense militava a l'equip d'Ohio i el club brasileiro es trobava realitzant una gira pels Estats Units.

Això sí, això va esdevenir a les acaballes de la seva carrera com a futbolista; abans va aconseguir tenir èxit al futbol espanyol. Va passar per equips com la CD Leonesa, el Cadis, el Real Betis, l'Espanyol i l'Hospitalet, entre d'altres. També va ser on acabaria sent el gran club de la seva trajectòria, tant de futbolista com de tècnic: la Ponferradina.

Rueda de prensa. Real Jaén - Ponferradina. SR. Terrazas, Tartilán, Arriaga.

Encara que va néixer a Lugo, Jesús Tartilán es va moure sent un zagal i es va criar a Ponferradina. Va estar uns anys vestint la carcassa de l'equip bercià i més tard, ja en el seu periple d'entrenador, va dirigir l'equip. Ho va fer, a més, en diverses ocasions, alguna fins i tot com a interí mentre el compaginava amb la seva tasca de director esportiu.

En total, Jesús Tartilán va entrenar la Ponferradina en 186 partits oficials. La seva última aventura al banc de 'la Ponfe' va passar el 2009, quan l'equip militava a la ja extinta Segona B. També va dirigir altres equips espanyols com l'Atlètic B, la Cultural Lleonesa, Numància o Racing de Ferrol.