Jugadors del Sevilla abans d´un partit

Un exfutbolista del Sevilla carrega contra els seus antics companys

"Hi havia jugadors als quals li era igual perdre"

Al futbol, així com a la vida, res passa per casualitat. Tot, absolutament tot, té una explicació darrere; només cal trobar-la. On han de trobar el perquè de moltes coses és al Sevilla, ja que l'equip andalús fa un parell de temporades que està submergit en una dinàmica molt llunyana a la seva habitual.

Són dos cursos consecutius en què els sevillans centren els seus esforços a batallar per l'objectiu de la permanència i no pels llocs de Champions League. I això no ha passat així perquè sí. Qui ha semblat trobar un motiu que pugui explicar aquesta tendència és precisament el futbolista que ha viscut en primera persona la decadència.

Fernando, ara a l'SC Internacional, on també milita l'espanyol Hugo Mallo -així com altres grans jugadors-, va concedir una entrevista a Canal Sur Radio. Allà va deixar anar un parell de ganivetades amb direcció Sánchez-Pizjuán, fent referència a la falta de competitivitat que imperava el vestidor del Sevilla últimament.

Les declaracions de Ferran

Pocs dubtes ofereixen les paraules de l'exjugador de Manchester City i Porto. "M'agradava un munt el Sevilla, però vaig veure coses que no m'agraden. A mi m'agradava lluitar per ser el quart, per competir a Europa o jugar Champions, però la plantilla no tenia això per competir. No competíem on jo volia estar i millor sortir”, va confessar.

Després, va afegir: "Vaig començar a veure que les coses no sortien bé: no tenien la mentalitat d'abans, de competir per tots els partits... Hi havia molts jugadors als quals els era igual perdre. Hi havia moments que perdíem i els era igual, estaven amb un somriure i jo no; sempre he estat competitiu”.

Però això no va quedar aquí. El migcampista brasiler va prosseguir en la seva crítica els seus antics companys: "Hi havia molts jugadors que ja pensaven en altres equips, els era igual si guanyaven o perdien. No tenien aquest amor per vestir la samarreta del Sevilla i matar-se dins del camp. Independentment de si era bon o mal equip, jo sempre volia guanyar. Nosaltres ja no fèiem això. Vaig començar a patir molt a casa.

Amb tot, Fernando va decidir marxar el mes de gener passat del Sevilla per retornar al seu país natal i viure-hi una última experiència futbolística. Va tancar la seva etapa a la capital de Sevilla després de quatre temporades i mitja, amb un alt índex d'èxit, ja que va conquistar dos títols de l'Europa League i van acabar quarts a la lliga durant tres anys consecutius. En total va jugar 167 partits, anotant 7 gols i brindant 10 assistències.