Vitor Roque, jugador del Barça

El Barça pren una decisió amb Vítor Roque amb vista a la temporada 2024/2025

El brasiler no s'ha acabat d'adaptar encara

Els Reis Mags van deixar sota l'arbre de Nadal dels despatxos del Camp Nou un fitxatge il·lusionant. Vitor Roque va aterrar a Can Barça al mercat hivernal i la seva arribada havia de suposar un halo d'esperança per a l'equip culer. L'equip de Xavi no passava per un bon moment i es percebien una mica encallats a la parcel·la ofensiva.

El barcelonisme sencer es va nodrir de vídeos de highlights de Vitor Roque al seu antic equip, l'Athletico Paranaense, i van pensar que el brasiler es convertiria en una de les referències a l'atac blaugrana. Així va passar amb molts altres jugadors del país sud-americà. Tot i això, 'Tigrinho' no va aterrar dret al club culer, més aviat de costat i una mica espantat.

El jove extrem li va posar moltes ganes, però en cap moment no va acabar d'adaptar-se com s'esperava. Més aviat tot al contrari. Amb tot, a hores d'ara, quan ja acumula quatre mesos integrant el planter del Barça, amb prou feines ha participat en 310 minuts repartits en 13 partits; tan sols dos com a titular.

Vіtог Rоquе is a BEAST

A més, els seus registres no han estat, ni de bon tros, per llençar coets. Només ha vist porta dues vegades i fins i tot ha estat expulsat en una ocasió. Més enllà dels números, Vitor Roque no ha aconseguit ser diferencial quan Xavi l'ha concedit l'oportunitat de jugar.

Plans per a la temporada que ve

En aquest ordre d'idees, la directiva del Barça, amb el vistiplau del tècnic, ha pres la decisió de buscar-li una cessió simple per al curs següent. Consideren que el brasiler s'ha d'acabar d'adobar i la millor manera de fer-ho és disposant de molts minuts. Diuen que la pràctica fa el mestre i Joan Laporta, Xavi i companyia volen acollir-se a aquesta dita popular.

No obstant això, Xavi Hernández no pot garantir-li aquesta àmplia participació, ja que hi ha extrems que hi ha diversos esglaons per sobre. Per això, el millor, consideren, és trobar un equip que estigui disposat a oferir aquest protagonisme. Evidentment, la millor opció seria, si pot ser, un club que militi a la Primera Divisió espanyola.

Als despatxos del Camp Nou consideren que no els faltaran ofertes de cessió per Vitor Roque i, en aquest cas, analitzaran la que més fructífera els sembli. A més, el seu salari no és especialment elevat i, en principi, no hauria de suposar cap problema per a cap equip de LaLiga.

Això sí, encara que no en quedarà cap altra que acceptar-ho, a l'agent de Vitor Roque, André Cury, no li atrau gaire la idea; tampoc el futbolista. Quan tots dos van acceptar venir al Barça, no planejaven que el brasiler se n'anés cedit. Temen que, com ha passat altres ocasions, comenci a encadenar préstec rere préstec i no pugui mai jugar a l'elenc culer.