Rubén Baraja i plantilla del Barça

L'ex del Barça que podria fitxar pel València

A la capital del Túria ja treballen en la incorporació d'un davanter malgrat la seva dura crisi financera

Corren temps presumiblement bons a València. Sobretot, si comparem la situació actual del club amb la d'anteriors campanyes. Els 'ches' estan submergits a la batalla per la setena plaça; és a dir, per entrar a llocs europeus. I això, a principi de curs, semblava inviable.

Tot i això, sobre el verd ha funcionat tot pràcticament a la perfecció. Rubén Baraja ha estat capaç d'esprémer el talent d'una joveníssima plantilla, la més jove de LaLiga. I, encara que queda molta feina per endavant, les sensacions són més que satisfactòries en el valencianisme.

Està destacant, sobretot, la tasca ofensiva de l'equip. Hugo Duro, que venia d'anotar un únic gol a la 2022/23, ha fet un pas de gegant cap endavant i s'ha convertit en la referència valencianista. Ja són 12 gols els que ha aconseguit el madrileny; les millors xifres de tota la carrera.

Ferran Jutgla 2022 - The Future Of Barcelona - Skills & Goals - HD

A Roman Yaremchuk li ha costat més del compte adaptar-se, però, quan finalment ho ha aconseguit, s'ha tornat en un '9' més que útil per a Rubén Baraja. A Alberto Marí encara li falta una mica de rodatge. Amb tot, el València vol continuar progressant la temporada que ve i, per això, anhelen fitxar un altre davanter.

Un ex del planter, l'escollit

Rubén Baraja sol dibuixar un esquema amb dues ariets per als partits del València. Comptar amb un saldo de tres davanters per a dues posicions és just. A més, Yaremchuk està cedit i, en principi, tornarà al Bruges a l'estiu, encara que a Mestalla intentaran repetir préstec.

Precisament en aquest club belga milita el gran desig del València per a la davantera, Ferran Jutglà. Als 25 anys, l'ariet de Sant Julià de Vilatorta està deixant la seva empremta al Bruges, on va tenir un primer tram d'aventura molt ressenyable.

Després les lesions li van impedir mantenir el seu bon estat de forma, però el català sembla haver tornat ara a la seva versió dekiller. Són 5 gols i 4 assistències en els darrers 11 partits per a l'exjugador del Barça.

Ferran Jutglà, doncs, podria retornar a un dels clubs pels quals va passar a la seva etapa formativa. Va estar cedit al Juvenil 'A' del València durant els primers sis mesos del 2018. Allà va coincidir amb actuals integrants del primer equip che, com Hugo Guillamon.

El mateix problema de sempre

El valor actual de mercat del davanter català és de 6,5 milions d'euros, xifres més que interessants tenint-ne en compte el rendiment. Tot i això, és un misteri si Peter Lim, aquesta vegada, estarà disposat a obrir la xequera i invertir en fitxatges o si es mantindrà en la seva posició actual.

Per descomptat, el fitxatge de Ferran Jutglà seria una bona notícia per als interessos del València. Més enllà de per les seves ressenyables xifres golejadores, també per la seva polivalència. L'ex de Barça, Espanyol i Sant Andreu, entre altres, pot abastar tant la posició de davanter centre com la d'extrem.