Juan Otero, jugador de l'Sporting

L'estratègia de l'Sporting amb Juan Otero

Negociació complicada amb el Club Amèrica

Dues batalles ja ha guanyat l'Sporting de Gijón al Club Amèrica en els últims dos anys; i això que no s'han enfrontat en un camp de futbol. Aquestes batalles estan tenint lloc als despatxos i l'equip asturià s'està imposant clarament. Sobretot, pel que fa a Juan Otero.

El guió dels dos darrers anys amb aquest futbolista ha estat el mateix. Club Amèrica demanava un traspàs per ell, però amb el pas dels dies va acceptar una cessió. Això sí, amb el pagament del 100% de la fitxa per part del seu equip de destinació; finalment, accedien a participar en el desemborsament de la nòmina.

I aquest estiu s'acosta una nova pugna entre el club mexicà i l'espanyol. Juan Otero ja ha acabat la seva cessió a l'Sporting i ha de retornar a Club América; allà té contracte fins al 2025. No obstant això, ni entra als plans de l'entrenador ni pretén quedar-se a la lliga asteca.

El seu club en propietat continua tenint la intenció d'obtenir rèdit econòmic per la seva marxa, però les ofertes que arriben procedeixen únicament de Mèxic. I Juan Otero segueix insistint que només vol jugar a Espanya. I, per això, el Real Sporting és optimista amb l'opció que li donin la carta de llibertat i així pugui tornar gratis a El Molinón.

Juan Otero, una carta a El Molinón

El Club Amèrica, per part seva, desfent-se de la vinculació contractual que l'uneix al futbolista, podria estalviar-se uns quants milers d'euros de la seva fitxa. Tot i això, continua esperant a veure si pot arribar alguna altra oferta procedent d'algun altre equip espanyol o europeu que satisfaci les seves voluntats econòmiques.

L'atacant cafeter ha signat una gran temporada al nord d'Espanya, i és una de les peces clau de l'Sporting. Ha disputat 40 duels, veient porta a 10 ocasions i repartint 3 assistències. El seu rendiment ha estat analitzat i ha convençut el que serà el tècnic de l'equip el proper curs, Rubén Albés.

Als seus 29 anys acabats de fer, Juan Otero segueix tenint el somni de triomfar a Espanya i de poder jugar algun dia a LaLiga. En diverses ocasions, a més, ha demostrat el seu compromís amb l'Sporting: “és un orgull representar aquest escut”.