Peter Federico, jugador cedit al València

El canvi d'opinió del València amb Peter Federico

València i Reial Madrid van acordar una cessió amb opció de compra de 2 milions pel 50% dels drets

Als despatxos de Mestalla ja s'han posat fil a l'agulla amb la confecció de la plantilla de cara al proper curs. Les últimes setmanes, amb la disputa de l'Eurocopa i la Copa Amèrica, està tot una mica més aturat. Però, així i tot, els ches ja han pogut anunciar la contractació de Stole Dimitrievski; en espera de si finalment Giorgi Mamardashvili acaba marxant.

A més d'aquest fitxatge, el València ha renovat el de la pedrera César Tárrega, que aquest any ha estat cedit al Reial Valladolid. Han tornat també després de passar un any a manera de préstec en altres equips Samu Castillejo i Eray Cömert, encara que tots dos són a la rampa de sortida.

També tres futbolistes havia aconseguit incorporar l'equip del ratpenat en qualitat de cedits. Dos, Roman Yaremchuk i Sallem Amallah no continuaran integrant el planter che. El que potser sí que podria tenir una oportunitat és l'últim a arribar (gener), Peter Federico.

El cas de Peter Federico

Quan els directius valencianistes van acordar amb els madridistes la cessió de Peter Federico, que jugava al Castella, van incloure una opció de compra de 2 milions. És a dir, si el València hagués volgut quedar-se amb el jugador, n'hi havia prou d'ingressar aquests 2 'quilos' al Reial Madrid. Però es neguen a fer-ho.

Encara que sí que els agradaria seguir comptant amb Peter Federico, i a ell quedar-se a la capital del Túria, volen buscar una altra fórmula. La delicada situació financera de l'entitat valenciana impossibilita poder afrontar aquest pagament sense que això perjudiqui el benestar del club a curt termini. Una de les opcions que contemplen, per exemple, és sol·licitar una nova cessió.

Peter Federico encara té un any de contracte amb l'entitat merengue i, per tant, a partir del proper estiu del 2025 ja serà lliure. Per això, la idea de tornar-lo a portar a manera de préstec durant tota la temporada i després poder signar-lo de franc és la favorita a València. Tot i això, el Reial Madrid voldrà obtenir algun tipus de rèdit econòmic i, per tant, la seva continuïtat a Mestalla s'augura, a hores d'ara, una mica complexa.

En els sis mesos com a valencianista, Rubén Baraja li ha brindat l'oportunitat de disputar 654 minuts repartits en 15 partits. Només ha aconseguit repartir una assistència, però ha demostrat ser un futbolista intens, compromès i amb molta gana. I això és el que ha convençut el Pipo per seguir comptant amb ell el proper curs.

L'atacant, de moment, està concentrat amb la selecció de la República Dominicana, amb qui disputarà properament els Jocs Olímpics. Allà coincidirà amb Diego López i Christian Mosquera, ja que espanyols i dominicans comparteixen grup.