Oriol Romeu i Joan Laporta

Els clubs que no volen Oriol Romeu

A Joan Laporta li està resultant complex trobar nova destinació per a Oriol Romeu i diversos equips ja s'han negat a fitxar-lo

Oriol Romeu ja és considerat pel barcelonisme com un dels grans fracassos en fitxatges dels últims temps. Va arribar a la Ciutat Comtal l'estiu passat procedent del Girona amb la complexa missió de suplir Sergio Busquets. I no és que no ho hagi aconseguit, és que ni tan sols s'hi ha acostat.

De fet, tot el cos tècnic hi ha perdut la confiança i amb prou feines compta amb minuts al Barça. Xavi va intentar donar-li una oportunitat al principi i concedir-li un temps per poder adaptar-se a l'enorme repte, però el d'Ulldecona no va complir.

No desprèn la seguretat que ha de desprendre un futbolista que habita una posició tan delicada com la del migcampista defensiu. Oriol Romeu no estava encertat ni en les accions defensives ni tampoc en la construcció de joc. Amb tot, Xavi s'ha hagut d'apanyar durant gran part de la temporada per plantejar un esquema sense la figura del '5'.

ORIOL ROMEU undergoes the BARÇA TEST 🔵🔴📝

Oriol Romeu i Barça, condemnats a trencar

Oriol Romeu, doncs, ja ha esgotat tots els comodins i el futur s'augura més aviat llunyà a Barcelona. El tarragoní va arribar al Barça per 3,4 milions d'euros i el contracte no venç fins al 2026. Per tant, Joan Laporta ja s'està plantejant quina pot ser la millor manera de donar-li sortida per recuperar la inversió.

Aquestes setmanes ha estat picant a la porta de diversos equips espanyols per oferir-los al futbolista català. No obstant això, ni Sevilla ni Betis ni Vila-real estan per la tasca de fitxar-lo i van rebutjar la proposta a l'instant. Ni Quique Sánchez Flores ni Pellegrini ni Marcelino contemplen que Oriol Romeu pugui aportar alguna cosa diferencial al seu planter actual.

Oriol Romeu, o Girona o estranger

Amb tot, les opcions del centrecampista es comencen a delimitar massa. L'únic equip espanyol que podria valorar la seva arribada és precisament el seu exequip, el Girona. Tot dependrà, no obstant això, de les baixes que es produeixin aquest estiu, ja que, de primeres, Míchel no està gaire convençut del seu retorn.

Si també s'acaba enfosquint l'opció del Girona, no quedarà cap altra que esperar l'interès d'algun equip estranger. Oriol Romeu té experiència a la Premier League (Chelsea i Southampton) i a la Bundesliga (Stuttgart). A les dues competicions va deixar una bona imatge, així que al Barça confien que pugui arribar alguna oferta d'Anglaterra o d'Alemanya.