Jugadors del Barça celebrant un gol

Un jugador del Barça no celebra un gol: Segueix sumant per marxar a final de temporada

Joan Laporta està pràcticament convençut de vendre a l'estiu un futbolista que suma més polèmiques que bones actuacions

Encara queden uns mesos de competició, però la temporada del Barça ja es pot presagiar com a dramàtica. Lluny de proporcionar una bona imatge, guanyar algun títol s'augura gairebé impossible. A LaLiga es disten a 8 punts de l'actual líder, el Real Madrid, i la Champions League és un repte majúscul per al qual els culers no semblen preparats per lluitar.

Amb tot, Joan Laporta no percep tornar a repetir una campanya a aquest fluix nivell i ja es comença a preparar per actuar a l'estiu. Abans de poder afrontar algun nivell d'alta entitat, és conscient que, atesa la fràgil situació financera del club català, abans deu donar sortida a algun jugador. De fet, hi ha diversos blaugranes que no han complert amb les expectatives i que ja formulen com a transferibles.

Un és Raphinha. El brasiler va aterrar a Barcelona l'estiu del 2022 després que el president decidís invertir 58 milions d'euros pel fitxatge. En cap moment d'aquestes dues temporades no ha aconseguit estar a l'altura  d'aquesta gran quantitat de diners.

TOP GOLES Raphinha LaLiga 2022/23

Raphinha, més polèmiques que nivell

Sense anar més lluny, aquest curs de Raphinha està molt lluny del que se n'esperava. Només ha aconseguit veure porta en 4 ocasions en els 22 partits que ha disputat. Entre el seu fluix nivell i les lesions, el brasiler no ha aconseguit establir-se a la regularitat i les seves bones prestacions han sorgit de forma aïllada.

A més, ja ha protagonitzat alguna gran polèmica. Per exemple, els seus lletjos gestos d'enuig monumental després de ser substituït per Xavi Hernández en un partit contra el Manchester United. També, davant de l'Almeria, va realitzar una celebració dedicada a l'afició culé en què es va tapar les orelles, reivindicant-se contra les crítiques.

I això no s'acaba aquí, sinó que aquest mateix cap de setmana ha afegit una polèmica més a la seva particular llista. El Barça va aconseguir vèncer a Balaídos gràcies a un doblet de Lewandowski. Al primer d'aquests gols, unes imatges mostren com tota la banqueta ho celebra amb efusivitat excepte un Raphinha amb gestos d'indiferència absoluta.

L'atacant brasiler va partir com a suplent per segona vegada consecutiva després del seu retorn de la lesió que va patir a mitjans de gener. Va entrar al minut 58, donant relleu a un Vitor Roque que va collir la seva primera titularitat al Barça.

Raphinha, futur lluny de Barcelona

Així doncs, per tot això, Joan Laporta ja té decidit que Raphinha serà una de les vendes al proper mercat estival. No només per les seves fluixes prestacions com a blaugrana, sinó perquè, així i tot, segueix tenint molt de cartell a la Premier League. De fet, hi ha diversos equips interessats que podrien desemborsar una interessant quantitat de diners.

Els clubs que, de moment, han mostrat la seva pretensió de fitxar-lo són Liverpool, Arsenal, Newcastle, Manchester United i West Ham. El brasiler va mostrar la seva millor versió al Leeds United i els equips anglesos confien que pugui tornar a aquell nivell en la seva tornada al país britànic. I al Barça, per part seva, recaptar diverses desenes de milions d'euros l'anirà de luxe per poder emprendre altres fitxatges que puguin rendir millor.