Mika Faye, possible venda del Barça

Els diners que podria guanyar el Barça amb Mika Fayé

Fa mesos que el senegalès dubta de si continuar a la Ciutat Comtal

Mika Faye es va convertir l'estiu passat en un dels fitxatges sorpresa del Barça. Procedent de l'NK Kustosija, el senegalès va aterrar a la capital catalana com un dels defensors amb més projecció. De fet, Joan Laporta va haver de guanyar-li la batalla als despatxos als directius del Chelsea per aconseguir la seva incorporació.

Amb 19 anys i sense experiència a l'elit del futbol europeu, a Can Barça van decidir que el més apropiat era deixar-lo al filial, encara que també ha anat entrenant amb el primer equip. Però l'ambició desmesurada de Mika Faye, que volia formar part del primer planter culer com més aviat millor, l'han portat a sospesar abandonar el Barça.

El defensa, davant la manca d'oportunitats, ja que ni tan sols ha debutat amb el Barça absolut, va començar a escoltar ofertes. I l'entitat culer, encara que per res pretén donar-li sortida, ha rebut una interessant oferta del Porto que podria ser suficient per dir-li adéu. Segons el periodista Joaquim Piera, els lusitans haurien ofert 15 milions d'euros.

Té contracte fins al 2027 i al Barça hi segueixen tenint esperances, però volen anar a poc a poc i fer que les coses flueixin. La realitat és que el senegalès encara mostra falta d'experiència en algunes accions defensives amb el Barça Atlétic. Però, si Mika Faye decideix posar punt i final a la seva aventura com a blaugrana, a Joan Laporta no li quedarà cap altra que acceptar l'oferta del Porto.

La temporada de Mika Faye

En la seva primera temporada com a culer, Mika Faye ha disputat 34 duels; tots ells amb el filial. Tot i ser defensa, ha aconseguit anotar quatre dianes. Des de ben aviat es va consagrar als onzes inicials de Rafa Márquez.

Això ho demostra, per exemple, que hagi obtingut un 87% de titularitats en partits de Primera RFEF. I malgrat que la seva evolució està sent bona i progressiva, encara li falta acabar d'adobar-se del tot abans de fer el pas definitiu al primer equip. Tot i això, ell no sembla disposat a esperar i a Portugal li ofereixen molt més protagonisme.

I ara al Barça no li poden garantir això, ja que hi ha overbooking a la posició de central. Més enllà dels quatre defenses que van començar el curs a la plantilla, cal tenir en compte la irrupció de Pau Cubarsí i la tornada després de cessió d'Eric García i Clément Lenglet.