Raphinha i Deco

La decisió final del Barça amb Raphinha

El brasiler va signar un final de temporada a un nivell excel·lent

Des de fa diverses setmanes que als despatxos del Camp Nou està establert el full de ruta que es vol seguir al mercat estival de fitxatges. La direcció esportiva, comandada per Deco, és conscient de les necessitats que té el club. I fins i tot el mateix president, Joan Laporta, va reconèixer en una entrevista a Barça One que vol fitxar "un centrecampista defensiu i un extrem nat" per a la banda esquerra.

Tot i això, la delicada situació financera continua sent una dura realitat tornada en hàndicap per a les aspiracions del Barça. Per tant, ara tot depèn de si finalment l'entitat catalana es pot acollir a la Regla 1:1. Si ho aconseguissin, ja podrien fins i tot valorar fitxatges d'alt calibre; això sí, sempre que es produïssin abans vendes també cabaloses.

I un dels que figurava entre la llista de transferibles, en principi, era Raphinha. Més enllà de pel seu nivell, irregular en general encara que extraordinari les últimes setmanes del curs 2023/24, pel seu ampli cartell. Es parla que hi ha equips saudites disposats a invertir fins i tot 80 milions d'euros en el seu fitxatge; també ha suscitat força interès en la Premier League anglesa.

Deco no vol pressionar Raphinha

Aquesta enorme quantitat de diners ajudaria el Barça a poder afrontar fitxatges que fa uns dies eren inviables. Recordem que la Regla 1:1 permet invertir en incorporacions el 100% del recaptat en vendes. És a dir, en cas de produir-se la sortida de Raphinha a un equip saudita, Joan Laporta disposaria, com a mínim, de 80 milions per fitxar.

Tot i això, ara Deco ha pres una decisió que ha sorprès tot l'entorn culer. El director esportiu, segons el diari Sport, no vol pressionar Raphinha a sortir del Barça i només acceptarà propostes si ell està conforme. Aquest petit favor que li ha fet el dirigent blaugrana correspon a l'esplèndida relació que mantenen tots dos.

Però la realitat és que el desig de l'atacant brasiler és quedar-se a l'equip blaugrana. I això no beneficiaria gens els plans de mercat del Barça. Per exemple, si no es produeix la venda de Raphinha, es complicaria enormement l'arribada de Nico Williams o de qualsevol altre extrem esquerrà de categoria.

A més de la poca disponibilitat monetària que això suposaria, també afectaria el factor overbooking. Ja han insistit en recurrents ocasions que intentaran mantenir Joao Félix a l'equip. I, encara que dos efectius per a una demarcació són més que suficients, el Barça en comptaria fins i tot amb tres si finalment tampoc surt Ferran Torres.