Jugadors del València celebrant un gol

El Getafe vol pescar al València per a la seva defensa

José Bordalás busca recuperar un dels seus millors guerrers

No tots els tècnics són capaços de deixar la seva empremta al futbol espanyol. Per això, el que ha fet José Bordalás en els darrers anys és d'un mèrit terrible. L'alacantí ha creat una doctrina futbolística impecable i reconeixible a què molts jugadors s'han adaptat a la perfecció.

Un dels adeptes més grans d'aquesta ideologia de futbol d'impacte, físic i corpulent és Dimitri Foulquier. El guadalupeny ha estat, sens dubte, una de les millors collites de l'hort de José Bordalás. I ara vol recuperar-lo per al Getafe.

El Getafe, buscant un lateral

El tècnic de l'elenc 'azulón' ja ha informat a la direcció esportiva que necessita un carriler dretà de cara al proper curs. Damián Suárez ja va abandonar l'entitat fa uns mesos i requereix de relleu. I ja són diversos mitjans els que han garantit que la petició expressa de Bordalàs és la de Dimitri Foulquier.

Ja va coincidir amb ell la temporada 2018/19, quan va estar cedit al Getafe. I va poder mostrar una de les seves millors versions, ja que es va adaptar a la perfecció a la tàctica implementada pel míster. I més tard, quan Bordalàs va agafar les regnes del València, va voler emportar-se el versàtil futbolista; i ho va fer.

A Mestalla, doncs, va arribar el 2021 i va signar un contracte fins al 2025. No hi ha, per ara, indicis que l'entitat tingui intenció de proposar una renovació. Així doncs, tal com informa el MARCA, els directius valencianistes no descarten donar-li sortida aquest estiu; això sí, sempre que s'arribin a certs paràmetres econòmics.

La realitat és que Foulquier ha sorprès aquest curs a la parròquia 'blanquinegre' amb un nivell força ressenyable; molt millor que el d'anteriors temporades. Ha pogut participar en 34 duels i, encara que no ha incidit en cap gol, sí que ha estat determinant sobre el verd. Fort, intens i inexpugnable en les accions defensives i hàbil i resolutiu en les expedicions ofensives.

El futbolista originari de Guadalupe, encara que amb nacionalitat també francesa, es va criar a la pedrera del Rennes. El 2013 va tenir la seva primera aventura al Granada, que el va fitxar en propietat l'estiu següent després de complir-se el contracte de cessió.

Després el va comprar el Watford, que el va enviar a préstec a l'Estrasburg primer, al Getafe després i al Granada finalment. Els natzaresos, com ja havien fet anys enrere, van tornar a pagar per contractar-lo. L'any següent d'això, el València va decidir invertir-hi 2,5 milions.

I ara, després de tres temporades a Mestalla en què ha estat jugador important per a Bordalàs, Gattuso i Baraja, podria posar punt final al seu periple che. El seu valor de mercat és precisament de 2,5 milions d'euros. Ara, doncs, tot depèn únicament i exclusivament de si el Getafe decideix pagar o no.