Acció en un partit entre Palmeiras i Internacional

Vitao, talent brasiler pel qual competeixen dos equips espanyols

Tot i la seva joventut, ja coneix el futbol europeu

Si ja han estat rivals directes els últims anys durant el transcurs de LaLiga, amb objectius similars, ara ho seran també al mercat estival de fitxatges. Vila-real i Real Betis tenen la necessitat de reforçar les seves defenses i tots dos s'han fixat en el mateix futbolista. De fet, tant castellonencs com sevillans podrien haver presentat ja les seves respectives ofertes formals per ell.

Tot i que el West Ham també està ficat de ple a la licitació, les últimes informacions asseguren que, sorprenentment, les ofertes de Betis i Vila-real són més cabaloses que la dels anglesos. I per això, el futur de Vitor Eduardo da Silva Matos, conegut com a Vitao, s'augura cada cop més a prop de la lliga espanyola. Seria l'enèsima promesa brasilera que aterra al nostre futbol.

Vitão 2022 ● Internacional ► Desarmes, Dribles & Gols | HD

Vitao, entre Betis i Vila-real

Als seus 24 anys, Vitao està despuntant en les tasques defensives amb l'SC Internacional de Porto Alegre. Aquest curs ha disputat 24 duels a totes les competicions i fins i tot ha aconseguit anotar un gol i repartir una assistència. El defensor brasiler realment pertany al Shakhtar Donetsk, club amb el qual va firmar el 2019, però ha estat cedit en els dos últims cursos a l'equip entrenat ara per Coudet; va marxar després de l'esclat de la guerra.

I, de fet, ja se sap des de fa uns dies que, com que aquest juny acabava contracte amb l'equip ucraïnès, ja ha signat el seu nou contracte amb l'SC Internacional. El seu fitxatge s'anunciarà al mes de juliol. Així i tot, els de Porto Alegre estan disposats a vendre'l sempre que arribin ofertes que rondin els 12 'kilos'.

Per ara, segons diversos mitjans esportius espanyols, el Real Betis n'ofereix 10 i el Vila-real 8 + 1 en variables. Això sí, la proposta dels bètics suposa un pagament en tres terminis, mentre que la dels groguets és en pagament únic. Sigui com sigui, de moment totes dues semblen insuficients.

Si Vila-real o Real Betis volen aconseguir els serveis de Vitao hauran de fer un petit esforç més. El brasiler és un defensa de 1,85 metres d'actitud impertèrrita a les pilotes dividides i amb especial contundència a les segades. També va bé per dalt i en el desplaçament llarg.

Un perfil molt semblant a un Yerson Mosquera que ja ha acabat la seva cessió al Vila-real i que no prolongarà la seva estada a La Ceràmica. Al Real Betis, per la seva banda, amb tres baixes a la defensa ja pràcticament confirmades, requereixen urgentment d'acudir al mercat i la seva gran aposta és la de Vitao.