Estadi Olímpic Lluís Companys

És un crack però és car: El migcampista que s'acosta al Barça

Joan Laporta segueix valorant opcions per reforçar la sala de màquines i en els darrers dies ha sorgit una nova oportunitat des de la Premier

Tot i que el Barça segueix matemàticament viu a LaLiga i vol lluitar per la Champions League, als despatxos ja es comença a treballar en possibles fitxatges per al pròxim curs. El nivell mostrat aquest curs no ha estat a l'altura d´un club de l´entitat del culé. El principal problema ha residit al centre del camp, on els efectius blaugranes no han rendit com s'esperava.

La demarcació més damnificada ha estat, sens dubte, la del migcentre defensiu. La marxa de Sergio Busquets va deixar un buit enorme que Oriol Romeu no ha estat, ni de lluny, capaç de resoldre. Ara Xavi està confiant en Andreas Christensen per emular la figura del '5', però reforçar aquesta posició és l'objectiu primordial al pròxim mercat de fitxatges.

Joan Laporta i Deco ja comencen a establir candidats per exercir aquest rol. Encara que, això sí, sempre tenint en compte que la delicada situació financera no permet fer grans inversions. Amb tot, l'últim a sumar-se a la llista ha estat Palhinha, futbolista del Fulham.

How GOOD is Joao Palhinha? ● Tactical Analysis | Skills (HD)

Palhinha i la seva voluntat de jugar al Barça

I és que, tot i que fins ara Palhinha no era un dels principals candidats, al FC Barcelona li ha arribat una informació els últims dies que ho canvia tot. Segons informa l'Sport , el jugador lusità li hauria comunicat al seu entorn que té el somni de vestir la carcassa blaugrana. Això és un factor clau si el Barça vol intentar escometre el seu fitxatge.

La realitat és que, a priori, el centrecampista de 28 anys és una opció una mica utòpica per a Joan Laporta. Milita al Fulham i el seu valor actual de mercat són 60 milions d'euros. Xifres a què ni el Barça es pot acostar ni els Cottagers volen renunciar.

Sense anar més lluny, l'estiu passat va estar a prop de signar amb el Bayern Munic, però unes desavinences econòmiques entre els dos clubs van frenar la seva marxa a Munic. Aquest curs, doncs, ha continuat sent peça clau del Fulham, on ha disputat 28 duels a totes les competicions. Tot i això, considera que està preparat per afrontar un repte majúscul i fitxar per un equip en què pugui lluitar per títols.

Palhinha, el talent i l'experiència que necessita el Barça a la medul·lar

Amb tot, la prova d'Oriol Romeu a la zona baixa de la medul·lar ja és evident que no ha resultat gens exitosa. Per això, ara el Barça es proposa trobar un centrecampista experimentat al futbol de primer nivell. I Palhinha compleix aquest requisit.

El lusità, a més de veterania, pot aportar bones prestacions al tall de pilota i també a l'organització del joc. Fa 1,90 metres i això el converteix en una arma defensiva de molt nivell. A més de a la Premier, també va evidenciar el seu talent prèviament a l'Sporting de Lisboa i al Braga.

Per tant, si Palhinha vol realment aterrar al Barça, haurà de pressionar el seu equip actual, el Fulham, perquè estoni la seva postura en les negociacions amb el club català.