Estadi San Mamés i Ernesto Valverde

Renovació clau a l'Athletic de Bilbao

Els 'lleons' blinden un dels seus futbolistes més ressenyables aquesta campanya i s'asseguren gol i talent fins al 2028

Mentre tots els ulls estan posats a la gran revelació de la temporada, el Girona, un dels equips més històrics, l'Athletic Club, treballa en silenci per aconseguir el seu objectiu. Estan ubicats a la cinquena posició de LaLiga a tan sols dos punts del quart classificat, l'Atlètic de Madrid. Per tant, tenen a tret lluitar per endinsar-se en la pròxima edició de la Champions League, cosa que no aconsegueixen des de ja fa una dècada.

A més, van aconseguir vèncer precisament l'elenc 'colchonero' a les semifinals de la Copa del Rei i els pròxims dies podrien sentenciar el seu pas a la final de la competició. Amb tot, es pot establir a aquestes altures de la temporada que els lleons estan signant un dels cursos més destacats dels darrers temps.

Gran part del seu èxit podria basar-se en la tasca defensiva, ja que són el segon equip que menys gols ha encaixat a LaLiga. Amb 23 dianes rebudes en 25 partits, només són superats en aquest registre pel Reial Madrid, amb 16. Però, no obstant això, la seva faceta ofensiva està resultant també especialment ressenyable.

Guruzeta, una carta insospitada i una renovació merescuda

El talent dels germans Williams era més que conegut a Bilbao i a tota la geografia espanyola. Tot i això, Ernesto Valverde ha vist com un dels seus ariets explotava aquesta temporada i s'assentava com a peça clau del seu equip. No és cap altre que Gorka Guruzeta.

El futbolista nascut a Sant Sebastià va disputar la 2014/15 al Juvenil A de l'Athletic Club abans de provar sort al futbol modest espanyol. La temporada següent la va jugar al Bascònia i després va acumular quatre anys al filial dels lleons. Després de passar més tard pel CE Sabadell i l'Amorebieta, va tornar a aterrar a San Mamés el 2022.

El curs passat va ser més aviat d'adaptació per al davanter, però aquest any ha aconseguit explotar i habitar regularment els onzes titulars d'Ernesto Valverde. Tan bé se li ha donat a Gorka Guruzeta que, encara que el seu contracte no s'acabava fins al 2025, l'Athletic ha decidit renovar-lo ja fins al 2028. I al futbolista se'l percebia especialment feliç, doncs, després de firmar, va declarar: "Aquí estic i aquí em quedo, firmo quatre anys més per aquest gran club únic al món".

Els números de Guruzeta

Amb tot, el davanter basc ja suma 10 gols i 3 assistències en els 20 partits que ha disputat aquesta campanya entre LaLiga i la Copa del Rei. Són els mateixos gols que Iñaki Williams i el doble que Nico Williams. Gorka Guruzeta és, per tant, al costat del ghanès, el màxim golejador de l'Athletic Club.

S'ha guanyat la renovació no tan sols pels seus números, sinó també per tot allò que és capaç d'aportar a l'equip sobre el terreny de joc. Així el definia el director de futbol de l'entitat bilbaïna, Mikel González: "és el davanter ideal per al nostre model de joc . Brillant tàcticament, sempre tria bé on posicionar-se, és encertat a l'àrea i ha millorat en moviments en últims metres".