Allianz Arena i Joshua Kimmich

El gest de Kimmich que beneficia –i molt– el Barça

El club català no renega del seu interès al centrecampista català i les postures podrien estar apropant-se

Des que va arribar a la presidència del FC Barcelona, Joan Laporta ha tingut un clar caprici de fitxatge: Joshua Kimmich. El mandatari català és un gran enamorat de l'escola alemanya de futbol i el centrecampista del Bayern emula perfectament la seva doctrina sobre el camp. Tot i això, encara que al futbolista també li atregui la idea d'aterrar a la Ciutat Comtal, el Barça mai ha estat a prop de poder invertir el que demanen els bavaresos.

La delicada situació financera del club ha impedit els últims anys fer fitxatges d'alt cost i això ha impossibilitat l'arribada de Joshua Kimmich al Barça. Així i tot, segons l'Sport , els contactes entre club i jugador han estat constants i tots dos han estat sempre molt per la feina d'unir els seus camins. De fet, l'últim gest del centrecampista pot ajudar molt Joan Laporta en la voluntat de fitxar-lo.

Kimmich acaba el contracte amb el Bayern el juny del 2025 i no pretén renovar amb l' entitat muniquesa. Els bavaresos volien vendre'l aquest mateix estiu per poder obtenir una mica de rèdit econòmic per la seva marxa. Tot i això, el futbolista, sabedor que l'equip en què vol jugar, el Barça, no pot arribar a aquesta quantitat, prefereix sortir gratis el 2025 i triar el seu destí.

L'elecció de Joshua Kimmich

Aquesta informació del diari Bild obre les portes de bat a bat que Joan Laporta pugui obtenir el seu gran caprici. I és que, segons el mitjà alemany, Joshua Kimmich està disposat a aguantar una temporada més al Bayern per poder sortir gratis i poder jugar al Barça . Un gest que no només beneficia l'entitat catalana, sinó que, a més a més, agrada enormement.

La realitat és que hi ha altres equips com el PSG, Arsenal i Liverpool que sí que estan disposats a obrir la xequera aquest estiu pel migcampista del Bayern. Tot i això, la voluntat del futbolista és clara: vol jugar al Barça i està disposat al que sigui perquè això es compleixi.

A més, hi ha una petita possibilitat que Kimmich pugui arribar a Barcelona aquest mateix estiu, encara que resulta més complexa i no acaba de convèncer Joan Laporta ni Deco. El Bayern ja ha manifestat el seu interès a fitxar Ronald Araujo. Segons l'Sport, el Barça només es plantejaria la seva sortida en cas que el defensor uruguaià la sol·licités i en aquesta operació podria entrar el mateix Kimmich com a factor abaratidor.

What makes Joshua Kimmich so good? | Tactical Analysis

La transcendència de Kimmich al Bayern

El futbolista nascut a Rottweil fa 29 anys va arribar a l'elenc bavarès el 2015 procedent de l'Stuttgart, el seu club formatiu. Des de llavors i durant l'última dècada, ha estat peça clau per a tots els entrenadors que han passat per la banqueta del Bayern. És un pivot de molta entitat que fins i tot pot abastar la posició de lateral dret.

Aquesta temporada ha participat en 26 duels, en què ha aconseguit brindar 6 assistències i anotar una diana. Són xifres ressenyables tenint en compte la seva endarrerida posició als dibuixos de Thomas Tuchel. És fix també a la Selecció absoluta Alemanya, amb la qual ja ha disputat 82 xocs.