Imatge amb Míchel, entrenador del Girona, a primer terme. A l'esquerra una emoticona d'una cara amb dos cors als ulls

Una de les claus de l'èxit de Míchel al Girona

Ningú pensava que el Girona podria arribar tan lluny

El tècnic madrileny del Girona, Miguel Ángel Sánchez Muñoz, més conegut com a Míchel, s'ha convertit en un dels millors entrenadors d'Europa i ha aconseguit portar un equip de segona divisió a la primera plaça de la màxima categoria del futbol espanyol en tant només tres temporades.

El conjunt gironí és el tercer equip de la cursa de Míchel com a entrenador. Va començar al Rayo Vallecano, equip del qual és una autèntica llegenda, quan estava a segona divisió. Míchel va aconseguir pujar amb l'equip madrileny, però a la següent va ser destituït després d'haver sumat 23 punts de 84 punts. A la temporada següent, va agafar les rendes d'un Osca que estava a segona, on li va passar tres quarts, ja que va aconseguir pujar i en la següent va ser destituït a causa dels mals resultats (12 punts de 54).

El Girona va decidir confiar-hi la temporada posterior, la 2021/22. Igual que amb els altres dos equips, va aconseguir pujar a primera divisió. La temporada passada, va estar a punt de classificar-lo per a la Conference League, de fet, va arribar a l'última jornada amb opcions. I en aquesta, quan som a l'equador de la temporada, és colíder de la competició amb 48 punts de 57 possibles. La Reial Societat, l'Athletic Club i el Betis van aconseguir empatar el partit mentre que el Reial Madrid és l'únic equip que l'ha guanyat.

Míchel ha aconseguit construir un engranatge que funciona a la perfecció, ja que sense pèls a la llengua podríem dir que el conjunt català és un dels equips d'Europa que practica un millor futbol. Una de les claus per les quals el Girona és una de les revelacions de tot Europa és gràcies a l'adaptació de l'entrenador espanyol. A un català o catalana no hi ha res que agradi més d'una persona de fora de Catalunya que parli català i que s'adapti als costums i les tradicions del territori. Tot i que és conscient que comet errors, Míchel intenta respondre a les rodes de premsa en la llengua del seu equip.

Cosa que enamora tothom. Després de ser preguntat per què havia après català, l'entrenador del Girona va respondre que ho feia per educació i que si se n'anés a un equip anglès, faria el mateix. Segons el mateix Míchel, Vallecas l'ha ajudat a integrar-se bé a Girona, perquè al barri madrileny on va créixer hi ha molta immigració i gent d'orígens diversos, cosa que l'ha ajudat a entendre la ciutat catalana.

Al cap de dos mesos d'arribar va agafar un professor de català i al cap de cinc ja ho parlava. Tot i això, cal remarcar que Míchel va rebre diversos retrets per intentar aprendre català. Haurem de veure si el Girona aconsegueix fer una segona volta tan bona com la primera. A hores d'ara de la competició, el Girona no és que tingui assegurada una plaça per a la propera Champions League , però sí que es fa molt difícil pensar que pugui caure fins a la cinquena posició, de la qual està 10 punts per sobre.

Cal remarcar que amb el nou format de la Champions League, el cinquè classificat també podria disputar la màxima competició del futbol europeu, així que amb més raó podem dir que el Girona debutarà pràcticament a la Champions League del proper any. També haurem de veure si el Girona aconsegueix arribar a les darreres jornades la lliga amb opcions de lluitar per la lliga i si arriba lluny a la Copa del rei, competició en què ja estan classificats pels vuitens de final després de vèncer l'Elx.